Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Θάνος Χριστακόπουλος μιλά στη «Γ»-Στο πλευρό όσων δεν έχουν φωνή!

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Κ. Καρπέτα,

Published

on

Άνθρωπος της ενεργούς δράσης με δυνατή «φωνή» και πένα αποφάσισε να καταθέσει τις εμπειρίες και τις προτάσεις του για το κοινό καλό, θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας με την παράταξη Καρπέτα. Ο γνωστός δημοσιογράφος, Θάνος Χριστακόπουλος μίλησε στη «Γ» για το όραμα του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε», αλλά και για τον δικό του στόχο.

ΕΡ.: Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον συνδυασμό του Κώστα Καρπέτα;

Με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση που μου έγινε. Τον Κώστα τον γνωρίζω πολλά χρόνια κι θεωρώ ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί μιας προσπάθειας που ως στόχο έχει την αλλαγή πλεύσης στη Δυτική Ελλάδα.
Είναι ένας άνθρωπος, αυτοδημιούργητος, καθαρά αυτοδιοικητικός, με τεράστια εμπειρία. Ένας άνθρωπος δημιουργικός, αποτελεσματικός, προοδευτικός, δημοκράτης και με όραμα. Δεν είναι όμως μόνο ο επικεφαλής. Το ψηφοδέλτιό μας είναι πολυσυλλεκτικό κι εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο. Σε μια περιοχή, όπως η Αχαΐα, με παράδοση, αγωνιστική, δημοκρατική, αριστερή, σοσιαλιστική, ο συνδυασμός μας αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς! Έχουμε προτάσεις, όραμα, στόχους, εμπειρία και αποφασιστικότητα. Έτσι αποφάσισα να δώσω αυτήν την μάχη με όλες μου τις δυνάμεις.

ΕΡ.: Τι το διαφορετικό κομίζει η παράταξή σας; Ποιο είναι το όραμα σας;

Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη κάθε μιας Περιφερειακής Ενότητας και στην Περιφέρεια συνολικά.
Πιστεύουμε πως κάθε ενεργός πολίτης που θέλει και μπορεί να προσφέρει, έχει θέση και ισότιμο ρόλο. Αυτό είναι και το μήνυμα μας προς την κοινωνία, γιατί η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά.
Πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση. Θεωρούμε ότι οφείλουμε να δώσουμε χώρο στους πολίτες που δεν ικανοποιούνται από τον τρόπο που η περιφερειακή αρχή Φαρμάκη διαχειρίζεται τα πράγματα.
Όραμά μας: Η Δυτική Ελλάδα να γίνει μια Περιφέρεια που παράγει πλούτο και τον διανέμει ισότιμα στους πολίτες της, που δημιουργεί θέσεις εργασίας για να κρατήσει τους νέους και να προσελκύσει αυτούς που έφυγαν λόγω της κρίσης, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής για τους πολίτες της. Με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

EΡ.: Στο επίπεδο των έργων και των υποδομών ποιες είναι οι προτάσεις σας;

Δυστυχώς θεωρώ ότι το θέμα των υποδομών ήταν η μεγαλύτερη «Αχίλλειος πτέρνα» της διοίκησης Φαρμάκη. Στην κυριολεξία έκαναν μια τρύπα στο νερό.
Εμείς δεν θα προχωρούσαμε ποτέ σε έργα Σύμπραξης με Ιδιώτες τα οποία θα καθηλώσουν την τοπική οικονομία μέσω all inclusive έργων, όπως αυτό που μισο-είπε ο κ. Φαρμάκης για τη Β’ Φάση του Χιονοδρομικού των Καλαβρύτων.
Εμείς δεν θα μετατρέπαμε σε ΣΔΙΤ την ανάπλαση του Λαδόπουλου όταν πρόκειται για ένα κοινωφελές έργο. Εμείς δεν θα ανεχόμασταν ποτέ να μας εμπαίζει η Κυβέρνηση όπως με το Κολυμβητήριο της Αγυιάς.
Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε κλειστές ή απευθείας αναθέσεις που πλησιάζουν τα 100 εκατομμύρια με τη δήθεν επίκληση του κατεπείγοντος.
Οι προτεραιότητές μας περιλαμβάνουν:
• ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργου – Αρχαία Ολυμπία – Τσακώνα.
• αναβάθμιση της Ε.Ο 111 μέσω νέας χάραξης
• σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας και του νέου Λιμένα της πόλης με την Αθήνα.
• αναβάθμιση και επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πάτρας-Πύργου.
• επιτάχυνση όλων των έργων που βαλτώνουν όπως η παράκαμψη στο Κατάκολο, το Κολυμβητήριο της Αγυιάς, η Σύνδεση, του Αιγίου με την Ολυμπία Οδό και το Τρένο κ.α.

ΕΡ.: Ανεργία και φτώχια απασχολούν την τοπική κοινωνία πώς θα τα αντιμετωπίσετε; Τι κίνητρο θα δώσετε στους πολίτες να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα δίνοντας εργαλεία θεσμικά και οικονομικά για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας. Στο επίκεντρο της πολιτικής μας η κοινωνική κι αλληλέγγυα οικονομία την οποία στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό ή άλλο μέσο. Δημιουργούμε Περιφερειακό Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας-Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας με σαφή προσανατολισμό της ενίσχυση των μικρομεσαίων.
Σχεδιάζουμε επιχειρηματικά Forum για την ανάπτυξη συνεργασιών με επιχειρήσεις από Ελλάδα κι εξωτερικό. Προβάλουμε τα τοπικά μας προϊόντα στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.

ΕΡ.: Προσωπικά γιατί θεωρείται ότι πρέπει να σας ψηφίσουν οι πολίτες της Αχαΐας;

Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια μέσω του ρεπορτάζ γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα τις περιοχής. Οι σπουδές μου και η εμπειρία από το εξωτερικό μου επιτρέπουν να έχω ιδέες και προτάσεις που αποτελούν καλές πρακτικές στην Ευρώπη. Τέλος εκτιμώ ότι από την πρώτη στιγμή ως επαγγελματίας δημοσιογράφος διάλεξα ασυναίσθητα «στρατόπεδο» στο πλευρό όσων δεν έχουν φωνή και «μπάρμπα στην Κορώνη». Αυτή η στάση ζωής με ακολουθεί χρόνια τώρα και θ’ αποτελέσει οδηγό μου στο εξής εάν, με την στήριξη των συμπολιτών μας, βρεθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement