Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Δημήτρης Κωστακιώτης μιλά στην «Γ» για την κάθοδό του στις Περιφερειακές Εκλογές με τον συνδυασμό του Κ. Καρπέτας

«Θα διεκδικήσω για όλους μας ένα νέο καθαρό ορίζοντα ευημερίας και ανάπτυξης της περιφέρειας»

Published

on

 

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

 

Η συμμετοχή του στα κοινά είναι ενεργή τα τελευταία χρόνια μέσα από την συνδικαλιστική και κοινωνική δράση και την συμμετοχή του στον προοδευτικό χώρο, πέραν από την αφοσίωσή του στην επιστήμη του.

Ο Δημήτριος Κωστακιώτης, γιατρός – ορθοπεδικός επί 22 χρόνια ως ελευθεροεπαγγελματίας και από τον Απρίλιο του 2023 ιατρός ΕΣΥ στο Κ.Υ. Βόρειου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μέχρι το 2015, όταν και ανέλαβε χρέη υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 και έχει αφήσει σημαντικό έργο πίσω του.

Στις εκλογές της Κυριακής δίνει την προσωπική του μάχη στον στίβο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Καρπέτα «Μαζί Αλλάζουμε». Σε συνέντευξή του στην «Γ» μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση, για την διάθεση συμβολής του στην αλλαγή της Περιφέρειας μέσα από το πρόγραμμα του συνδυασμού του Κώστα Καρπέτα αλλά και για τις προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος.

 

 

 

Ερ. Κύριε Κωστακιώτη ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να είστε υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές;

 

Νομίζω ότι πρέπει να διακρίνει μια καθαρότητα, ειλικρίνεια και ευθύτητα τον λόγο μου για την συμμετοχή μου σε αυτή την εκλογική μάχη. Είναι γνωστό, σε όλους τους πολίτες της Αχαΐας, ότι εδώ και δεκαπέντε χρόνια συμμετέχω ενεργά στα αυτοδιοικητικά, και όχι μόνο, της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα σκεφτόμουν την πιθανότητα συμμετοχής μου και στην εκλογική διαδικασία για την κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό για διάφορους λόγους, που δεν χρειάζεται να αναλυθούν, και πλέον έχουν πάρει θέση σε αυτό οι νεότερες γενιές.

Επίσης, καταλυτικό ρόλο για την συμμετοχή μου αποτέλεσε και η πετυχημένη όντως παρουσία της συζύγου μου Ελένης Αδαμοπούλου στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που προσδοκώ να δώσει μια μεγαλύτερη δυναμική και στην δική μου υποψηφιότητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος υποψήφιος που δεν ελπίζει πέρα από την συλλογική και σε μια προσωπική εκλογική επιτυχία.

 

Ερ. Πώς θα γίνει πράξη το σύνθημά σας «Μαζί αλλάζουμε»;

Εκτιμώ ότι στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιφέρεια, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία ενός συνδυασμού που θα ενώνει ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο. Και θεωρώ, από όσα γνωρίζω, πως η κοινή συμπόρευση όλων δεν κατέστη δυνατή με επιλογή άλλων παρατάξεων. Εμείς μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Καρπέτα, δηλώσαμε την συμπαράταξη μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην κοινή προσπάθεια να ανατρέψουμε την περιφερειακή αρχή που αποδεδειγμένα δεν προσέφερε τίποτε στους πολίτες που κλήθηκε να υπηρετήσει. Μια αρχή που κινήθηκε αποκλειστικά στην σφαίρα των λίγων και του εγώ, σε αντίθεση με την πρόθεσή μας που θέλουμε μαζί με τους πολλούς να πετύχουμε το μέγιστο όφελος από την χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και να διεκδικούμε και την ουσιαστική αύξησή τους, καθότι η περιφέρειά μας γνωρίζουν όλοι ότι κατατάσσεται πλέον στις πιο υποβαθμισμένες της χώρας.

 

Ερ.:  Ο συνδυασμός του Κώστα Καρπέτα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, του οποίου είστε στέλεχος. Ποιοι άλλοι λόγοι σας έταξαν στο πλευρό του επικεφαλής;

 

Η παρουσία του Κώστα Καρπέτα, σαν έμπειρου αυτοδιοικητικού παράγοντα τόσο στον Δήμο όσο και στην περιφέρεια από θέσεις ευθύνης, έχει δώσει καθαρά δείγματα γραφής διαφάνειας, ευγενούς πολιτικής αντιπαράθεσης, ηπιότητας λόγου όπου χρειάζεται και κοφτερού όπου απαιτείται. Με την δήλωση της υποψηφιότητας του μου έκανε την τιμή να ζητήσει και την δική μου συνδρομή στον αγώνα του για να αλλάξουμε μαζί τα πράγματα και φυσικά αποδέχτηκα να συμπορευτούμε μαζί με τους άλλους 52 εξαιρετικούς συνυποψηφίους σε αυτήν τη προσπάθεια.

 

Ερ.: Τι μηνύματα εισπράττετε από τους συμπολίτες της Αχαΐας στις περιοδείες σας;

Είναι προφανές ότι έχω σαφή εικόνα από την περιοχή της Αχαΐας όπου και έχουμε έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο στο σύνολο του νομού μας. Η κατάσταση εδώ αποτυπώνεται με την απογοήτευση των περισσοτέρων, που θεωρούν ότι ο περιφερειάρχης ήταν απών τα προηγούμενα χρόνια από τα προβλήματα της καθημερινότητας και την ανάγκη στήριξης των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών όλων των κατηγοριών. Φαίνεται αν κινήθηκε αποκλειστικά με μια ομάδα λίγων και εκλεκτών, που μοιράστηκαν -μέσω σωρείας απευθείας αναθέσεων- το μεγαλύτερο μερίδιο των διαθέσιμων πόρων και μάλιστα χωρίς αυτό να έχει αφήσει κάτι στις τοπικές κοινωνίες. Και αυτό φαίνεται ότι θα αποτυπωθεί και την κάλπη.

 

Ερ.: Σε περίπτωση που εκλεγείτε στο περιφερειακό συμβούλιο σε ποιους τομείς θα εστιάσετε το ενδιαφέρον σας;

Ως γνωστόν έχω ήδη διατελέσει υποδιοικητής στην 6η ΥΠΕ και έχω την εμπειρία και την γνώση να βοηθήσω στην αναβάθμιση και δημιουργία ενός συγχρόνου υγειονομικού χάρτη της περιφέρειας μας. Οφείλουμε όλοι να παλεύουμε καθημερινά, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την πλήρη λειτουργία, σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενός πλήρως στελεχωμένου δημόσιου και δωρεάν ΕΣΥ. Αυτό που έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες της περιοχής, για να μην αναζητούν, βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη, την υγεία τους στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα των Αθηνών.

 

Ερ.: Γιατί οι πολίτες της Αχαΐας να σας ψηφίσουν;

Ζητώ από τους πολίτες που γνωρίζουν ποιος είμαι σαν άνθρωπος, αλλά ξέρουν και την πορεία μου ως γιατρό αλλά και υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ να με αξιολογήσουν και εφόσον θεωρούν ότι έχω να προσφέρω κάτι και από αυτόν το χώρο, να μου δώσουν την εντολή να τους εκφράσω και να διεκδικήσω για όλους μας ένα νέο καθαρό ορίζοντα ευημερίας και ανάπτυξης της περιφέρειας.

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement