Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Π. Ψωμάς: «Ψηφίζουμε για την Πάτρα»-

Published

on

Συνέντευξη στη Μαρία Ορφανού
«Ένα όραμα έχουμε. Μια Πάτρα που θα λάμπει! Μια Πάτρα που τη δικαιούμαστε όλοι. Και υπάρχει αυτή η Πάτρα, όχι στα όνειρά μας αλλά στα υλοποιήσιμα σχέδια μας». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς σε συνέντευξή του στη «Γ». Ο κ. Ψωμάς εκφράζει παράλληλα, την εμπιστοσύνη του στο αισθητήριο των Πατρινών, αναφέροντας πως «όσο πλησιάζουμε στην ημέρα της κάλπης, η επαφή μου με τους πολίτες με πείθει όλο και περισσότερο για την εκλογή του σπιράλ στο ρόλο της νέας δημοτικής αρχής».

Γιατί οι Πατρινοί να ψηφίσουν σπιράλ; Τι σας διαφοροποιεί από τους αντιπάλους σας;

Το σπιράλ είναι η μόνη πραγματικά αυτοδιοικητική παράταξη που διεκδικεί την διοίκηση της πόλης. Η παράταξή μας αποτελείται και εκφράζει πολίτες από όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις και μικροπολιτικές, οι οποίες έχουν αυταπόδεικτα κοστίσει στην πόλη την πρόοδο και την ανάπτυξή της. Μια πολυσυλλεκτική παράταξη, η μόνη παράταξη που δεν έχουμε εξαρτήσεις από τα κόμματα.
Μέλημά μας είναι την επόμενη μέρα, που θα βρισκόμαστε το τιμόνι της πόλης, να μπορούμε να συζητάμε με όλους και κυρίως με την όποια κυβέρνηση της χώρας, χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, με μόνο στόχο την επίλυση των προβλημάτων, την διεκδίκηση των αιτημάτων και την διαφύλαξη των δικαιωμάτων του πατραϊκού λαού.
Πάνω απ’ όλα βάζουμε την Πάτρα. Γι’ αυτό λέμε και στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν για την Πάτρα. Η εποχή απαιτεί συνεργασίες, επικοινωνία και εξωστρέφεια. Δεν τα πρεσβεύουμε μόνο, τα ενσαρκώνουμε.
Πόσο έτοιμοι είστε να επιλύσετε τα ζητήματα της πόλης;
Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής μας το σπιράλ επιμένει αυτοδιοικητικά, εστιάζοντας, παρακολουθώντας και μελετώντας όλα τα ζητήματα που αφορούν την Πάτρα. Αυτά τα πέντε χρόνια, προσεγγίζουμε συνεργατικά ότι απασχολεί τους συνδημότες μας με στόχο την εξεύρεση ρεαλιστικών και βιώσιμων λύσεων.
Στην διάρκεια της τετραετίας 2019-2023 συναντήθηκε με περισσότερους από 70 Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα. Καλέσαμε και 20 από αυτούς στην Πάτρα. Συζητήσαμε για τις καλές πρακτικές που εφάρμοσαν στις πόλεις τους. Όλες αυτές οι καλές πρακτικές μπορούν κατ’ αναλογία να εφαρμοστούν στην Πάτρα μας από την επομένη των εκλογών. Συνεργασία χρειάζεται με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να γίνουν έργα, επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η δομή μας, η οργάνωσή μας και ο προγραμματισμός μας, μας επιτρέπουν να μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά στους συνδημότες μας ότι ναι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη επίλυσης των ζητημάτων της πόλης. Τα γνωρίζουμε, τα έχουμε μελετήσει και έχουμε προτάσεις ρεαλιστικές για την επίλυσή τους.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας, εάν οι πολίτες επιλέξουν εσάς για Δημοτική Αρχή;

Οι προτεραιότητες μας είναι η εξυπηρέτηση των πατρινών στην καθημερινότητά τους, η σωστή λειτουργία και η καθαριότητα της πόλης και η μετεξέλιξη της Πάτρας σε αναπτυξιακό πόλο και τουριστικό προορισμό.
Η πόλη μας, δυστυχώς, είναι απούσα σε ζητήματα υποδομών και επενδύσεων. Προτίθεμαι, από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα εκλεγούμε στο τιμόνι του Δήμου Πατρέων, να κάνουμε ισχυρές θεσμικές παρεμβάσεις, να συνεργαστούμε με αυτοδιοικητικούς και μη φορείς, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση, προκειμένου να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε όσα αξίζουμε. Να υπάρξει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην πόλη μας. Πέρα από τα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια που θα ζητήσουμε, θα υποστηρίξουμε ενεργά τις επενδύσεις στην πόλη μας.

Ποιο είναι το όραμά σας για την Πάτρα;

Ένα όραμα έχουμε. Μια Πάτρα που θα λάμπει! Μία Πάτρα που την αξίζουμε, μια Πάτρα που πραγματικά τα παιδιά μας θα νοιώθουν περήφανα να την κατοικούν. Μια Πάτρα που τη δικαιούμαστε όλοι. Και υπάρχει αυτή η Πάτρα, όχι στα όνειρά μας αλλά στα υλοποιήσιμα σχέδια μας.
Ποιο εκτιμάται πως θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης για το σπιράλ;
Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα της κάλπης, η επαφή μου με τους πολίτες με πείθει όλο και περισσότερο για την εκλογή του σπιράλ στο ρόλο της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Πατρέων. Εγώ προσωπικά, οι υποψήφιοι και τα μέλη της παράταξης, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα προκειμένου οι συνδημότες μας να προσέλθουν στις κάλπες καλά ενημερωμένοι για την πρότασή μας και το όραμά μας για την Πάτρα του 2030. Η τελική απόφαση ανήκει στους ίδιους του Πατρινούς, και εγώ εμπιστεύομαι πλήρως το αισθητήριο τους! Η Πάτρα πρέπει να αλλάξει σελίδα!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement