Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Published

on

Ακόμα μία δυνατή μπόρα χθες στην Πάτρα δημιούργησε σημαντικά προβλήματα σε πολίτες και επιχειρήσεις στις… «συνήθως ύποπτες» περιοχές. Και το ερώτημα που συνεχίζει να πλανάται είναι τι μπορεί να συμβεί εάν η περιοχή κατακλυστεί επί ώρες και με διαρκείς βροχοπτώσεις; Τελικά, πόσο κοντά ή μακριά είναι… η Θεσσαλία; Μάλιστα, όπως έχει αποδειχτεί, τα προβλήματα εμφανίζονται τόσο σε συνοικίες, όσο και στο κέντρο της πόλης. Κατά συνέπεια, υπάρχουν πολλά «μέτωπα», με διαφορετικά ενδεχομένως αίτια, που όμως χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, γιατί όπως έχει αποδειχτεί, οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται πολύ απότομα και κανένας δεν ξέρει πότε η Πάτρα θα βρεθεί, πραγματικά, στη μέση μίας πολύ ισχυρής κακοκαιρίας. Και ναι μεν τα προβλήματα μπορεί να έχουν «ρίζες» πολλά χρόνια πίσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρμόδιοι πρέπει να τα «σκεπάζουν» και να επαφίενται στην… καλή μας τύχη.

Ωστόσο, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, δεν υπάρχει κάτι που μας δείχνει ότι η πόλη διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο των ελλειμμάτων και των αναγκών, ούτε μία πλήρης χαρτογράφηση των ευάλωτων περιοχών και των αιτίων. Και μάλλον αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει: Μία πλήρης χαρτογράφηση. Από τις αντοχές του δικτύου των ομβρίων μέχρι τις κακοτεχνίες που κατά καιρούς έγιναν, η Πάτρα πρέπει να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη καταγραφή των προβληματικών σημείων και να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες που υπάρχουν. Και για να χρησιμοποιήσουμε ένα παλιότερο πολιτικό τσιτάτο, αλλά με την… πιο κυριολεκτική έννοια: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!

 

ΥΓ: «Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» επί των εθνικών θεμάτων; Επικίνδυνο μονοπάτι… Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στη μέση μίας φλεγόμενης ζώνης περιμετρικά αυτής, που την αφορά άμεσα. Γι’ αυτό προτού βιαστούν να μιλήσουν πολλοί, καλύτερα θα ήταν να διαβάσουν λίγη ιστορία και να βουτήξουν τη γλώσσα στο μυαλό τους…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement