Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεκινούν 21/11 στην Κάτω Ζαχλωρού οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Published

on

Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων Μνήμης για τη συμπλήρωση φέτος 80 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα του 1943, ανακοινώθηκε από το Δήμο της ιστορικής και μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στην Κάτω Ζαχλωρού, όπου στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί ιερό μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, κατοίκους της Άνω και Κάτω Ζαχλωρούς στις 8 Δεκεμβρίου του 1943. Θα ψαλεί & επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στις 10 π.μ. στην Κάτω Ζαχλωρού.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στη Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων με την τέλεση του μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την αποφράδα ημέρα της 13ης Δεκεμβρίου 1943 στο λόφο του Καπή.

Μεταξύ των φετινών εκδηλώσεων ξεχωρίζει και η Φωτογραφική έκθεση «Καλάβρυτα μια πόλη στην Ιστορία: Πριν και Μετά το Ολοκαύτωμα» που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου έως και τις 11/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ηρακλειδών 66, στην πρωτεύουσα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σε συνεργασία με την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας.

Ξεκινούν 21/11 στην Κάτω Ζαχλωρού οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Ροή ειδήσεων

Advertisement