Connect with us

Παναχαϊκή

Πήρε βαθμό-χρυσάφι στην Λευκάδα

Published

on

 

Η σημερινή μονομαχία Τυλυκράτης-Παναχαϊκή (2-2) στη Λευκάδα είχε χρώμα «Πατρινό»

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Βαθμό-χρυσάφι πήρε η Παναχαϊκή μέσα στη Λευκάδα από τον γηπεδούχο Τηλυκράτη, καθώς απέσπασε 2-2 για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα 2, σε έναν αγώνα, όπου έως και τη λήξη του «έσπασαν καρδιές».

Η κοκκινόμαυρη ομάδα, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, έβγαλε αντίδραση και πανηγύρισε μια μεγάλη ισοπαλία στην δύσκολη έδρα του Τηλυκράτη Λευκάδας, που ενδεχομένως αυτός ο βαθμός να αποδειχτεί καθοριστικός στη συνέχεια, καθώς πολύ δύσκολα θα πάρουν πόντο άλλοι αντίπαλοι από την συγκεκριμένη.

ΔΕΝ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ…

Τηλυκράτης και Παναχαϊκή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να εκμεταλλευτούν ο ένας τα λάθη του άλλου και να έχουν το πάνω χέρι, σε ό,τι αφορά το προβάδισμα σκορ, όμως στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ούτε η μια ούτε η άλλη ανοίγονταν με αποτέλεσμα να μεν να παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά ο ένας «φύλαγε» τα νώτα του άλλου. Όσο όμως περνούσε η ώρα, οι 22 παίκτες ανέβαζαν ρυθμούς, πίεζαν τις άμυνες, αλλά προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα όποια λάθη θα γίνονταν στις άμυνες. Πρώτος λοιπόν το έπραξε ο Τηλυκράτης, που βρήκε την Παναχαϊκή «γυμνή» και με μια κάθετη πάσα του Ντοναλντόνι για τον Κόκκορη στο 27ο λεπτό, προήλθε το γκολ για τη γηπεδούχο ομάδα, καθώς ο Πατρινός στην καταγωγή παίκτης σκόραρε και έγραψε 1-0. Νωρίτερα δε, στο 20ό λεπτό από φάουλ του Κόκκορη η κεφαλιά του Τακίδη πέρασε άουτ. Η Παναχαϊκή μετά το γκολ που δέχτηκε δεν αντέδρασε καθόλου, λες και ήταν «κοιμισμένη», έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και δεν έκανε ούτε μια φάση προς την εστία του τερματοφύλακα Τσελέπη.

ΕΓΙΝΕ Η ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή και πρωτίστως ο τεχνικός Γιάννης Τάτσης έκανε την κίνηση ματ, αλλάζοντας παίκτες (Αλίμπε, Ντε Ολιβέιρα, Αποστολόπουλος), η κοκκινόμαυρη ομάδα από το ξεκίνημα έβγαλε αντίδραση και στο 56ο λεπτό ήρθε το πρώτο ταρακούνημα για τον Τηλυκράτη, όταν ο Μούλντερ έκανε τη σέντρα, ο Αποστολόπουλος δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ, νωρίτερα δε ο Κολοβούρης (49ο λεπτό) είχε εξουδετερώσει σουτ του Ντοναλντόνι. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά αφενός στην Παναχαϊκή και αφετέρου στον τεχνικό της. Διάβασε τον αγώνα και έδωσε «εντολή» να ετοιμαστεί ο νεαρός Πατρινός, οι του Τηλυκράτη επαναπαύτηκαν κι αφού ήρθε το δεύτερο «αχ» με το σουτ του Μασούρα στο 61ο με τον γκολκίπερ του Τηλυκράτη Τσελέπη να μπλοκάρει, το τρίτο δεν πιανόταν. Στο επόμενο λεπτό (62ο) ο νεαρός επιθετικός βρήκε χώρο στην περιοχή του Τηλυκράτη, «σημάδεψε» σωστά και έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στη δεξιά γωνιά των διχτύων και εγένετο το 1-1. Μετά το τέρμα που πέτυχε η κοκκινόμαυρη ομάδα, πήρε ψυχολογία, έβγαλε παραπάνω αντίδραση και στο 72ο λεπτό ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα, η μπάλα κατά τους παίκτες χτύπησε στο χέρι του Τακίδη, η Παναχαϊκή διαμαρτυρήθηκε, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Έπειτα οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο την άμυνα της Παναχαϊκής και ευτύχησαν να προηγηθούν εκ νέου στο σκορ, όταν ο Καραγιάννης δεν μάρκαρε σωστά τον Μπελεβώνη, με αποτέλεσμα να τον ανατρέψει (78ο λεπτό) εντός περιοχής με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πατρινός στην καταγωγή παίκτης του Τηλυκράτη Αριστείδης Κόκκορης δεν λάθεψε, έστειλε την μπάλα από τη μια πλευρά και τον Κολοβούρη από την άλλη πετυχαίνοντας το 2-1.

Κι εκεί λοιπόν έγινε ό,τι είχε γίνει προ πολλών ετών (2000) και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ εντός έδρας. Τότε ο Μπάγιεβιτς έβγαλε τους παίκτες που τραβούσαν το… κουπί και η κοκκινόμαυρη ομάδα «τσίμπησε» βαθμό. Το… ίδιο λάθος έκανε και ο Ανδρέας Παντζιαράς για λογαριασμό του Τηλυκράτη, έβγαλε την καλή τριάδα και στα επόμενο λεπτό (84ο) ήρθε η ισοφάριση σε 2-2 από τον νεαρό επιθετικό Πατρινό και το παιχνίδι απέκτησε «χρώμα πατρινό», καθώς ο μεν έχει την καταγωγή και ο δεύτερος απλά φέρει το επώνυμο της πόλης, ενώ στο 88ο ο Μούλντερ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα προς την εστία του Κολοβούρη, αλλά ευτυχώς ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής απόκρουσε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Έτσι η κοκκινόμαυρη ομάδα έφυγε με τον μεγάλο βαθμό και πλέον όλα τα «λεφτά» θα «παιχτούν» στο παιχνίδι με τον Διαγόρα εντός έδρας την προσεχή Κυριακή.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ανδρέας Παντζιαράς): Τσελέπης, Ανδρέου, Τακίδης, Κωστόπουλος, Κλ. Τόσκα (69΄Ρίβας), Ζδράβος, Μπούμπας (63΄Σπανουδάκης), Τεγούσης, Μπελεβώνης (83΄ Περιστέρης), Κόκκορης (83΄Σκιαδάς), Ντοναλντόνι (83΄ Γκουντρουμπής).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Τάτσης): Κολοβούρης, Α. Τόσκα (59΄ Πατρινός), Παραστατίδης (46΄ Ντε Ολιβέιρα), Καραγιάννης, Γκανσιέρ (80΄ Ιατρούδης), Νάστος, Μπάρετ, Λοττίν (46΄Μούλνερ), Μασούρας, Χριστόπουλος, Αλίμπε (46΄Αποστολόπουλος).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Καλαμάτα – Διαγόρας  1-2 

Γιούχτας – Χανιά 0-0 

Τηλυκράτης – Παναχαϊκή 2-2 

Ιωνικός – Athens Kallithea 0-1

Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β  0-0 

Παναθηναϊκός Β-Ηλιούπολη (Αναβλήθηκε)

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναχαϊκή- Διαγόρας

Ολυμπιακός Β- Καλαμάτα

Χανιά- Αιγάλεω

Ηλιούπολη- Γιούχτας

Καλλιθέα – Τηλυκράτης

Ιωνικός- Παναθηναϊκός Β

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement