Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορινθία: Η «Bettina» έβγαλε τη θάλασσα στη στεριά

Δημοσιεύθηκε

στις

«Σάρωσε» κατά την επέλασή της η κακοκαιρία «Bettina» στην περιοχή της Κορινθίας, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι… έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά, ενώ δεν έμεινε ανεπηρέαστο το κέντρο της πόλης της Κορίνθου καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

«Χτύπησε» σε Σχίνο, Λέχαιο και Κόρινθο

Πιο συγεκριμένα, σύμφωνα με το korinthostv.gr, λόγω της κακοκαιρίας υπάρχει πρόβλημα στον δρόμο Σχίνο–Αλεποχώρι όπου η θάλασσα βγήκε στον δρόμο, με αποτέλεσμα να γεμίσει πέτρες και βράχια το οδόστρωμα και να διακοπεί η κυκλοφορία πλησίον της Μαυρολίμνης, καθώς στο σημείο είχε ξεριζωθεί και ένα δέντρο.

Δέντρο ξεριζώθηκε κοντά στην Μαυρολίμνη

Νερό και βότσαλα στους δρόμους

Λύγισαν τα πεύκα οι άνεμοι

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου, με μηχανήματα του Δήμου Λουτρακίου–Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο. Σημειώνεται ότι ο αέρας στην περιοχή είναι ακόμη πολύ δυνατός και να έχουν κοπεί πεύκα. Για την ασφάλεια και προαστασία των πολιτών, καλό είναι να μην μετακινούνται κοντά στο σημείο ώσπου να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

Βίντεο από την αγριεμένη θάλασσα:

Η θάλασσα στον δρόμο στο Λέχαιο Κορινθίας

Το ρφαινόμενο όμως δεν περιορίζεται εκεί, καθώς αντίστοιχες εικόνες έρχονται και από το Λέχαιο Κορινθίας, όπου η θάλασσα βγήκε στην στεριά, με τον δρόμο σε κάποια σημεία να έχει συγκεντρώσει μικρές ποσότητες νερού και φερτά υλικά.

Γεμάτο πέτρες το οδόστρωμα

Θαλασσινό νερό στους δρόμους του Λέχαιου

Δέντρα ξεριζώθηκαν στο κέντρο της Κορίνθου

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Κορινθία το τελευταίο 24ωρο δημιούργησαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Στην πόλη της Κορίνθου ένα δέντρο έσπασε και έπεσε σε σταθμευμένο όχημα, προκαλώντας σοβαρές φθορές στο Ι.Χ.

Σοβαρές οι φθορές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο από το δέντρο που το καταπλάκωσε

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με τρεις πυροσβέστες για την κοπή και την απομάκρυνσή του.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί κλήσεις για κοπές δέντρων και στην πόλη του Λουτρακίου, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.


Ροή ειδήσεων

Advertisement