Connect with us

Παναχαϊκή

Πέταξε και πάλι βαθμούς η Παναχαϊκή

Published

on

Η Παναχαϊκή χωρίς να βγάλει αντίδραση, έχασε από την Καλαμάτα 1-0 με μια και μοναδική ουσιαστική ευκαιρία

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Οι… ισοπαλίες πήγαν περίπατο, τα λάθη επέστρεψαν μαζί και οι ήττες και η Παναχαϊκή έχασε αυτή τη φορά από την Καλαμάτα 1-0 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 και πλέον θα… προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, που την περιμένει από εδώ και πέρα.

Και το λέμε αυτό, διότι βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα μόνη της για πρώτη φορά, με τέσσερις βαθμούς, να τους… κοιτά όλους και παράλληλα να ψάχνει τη νίκη με το… κιάλι, καθώς ο προτελευταίος Τηλυκράτης (ηττήθηκε 2-1 από τον Παναθηναϊκό Β) έχει τρεις περισσότερους από την κοκκινόμαυρη ομάδα.

ΧΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Εάν λοιπόν δεν καταφέρει να… έχει περισσότερο πίστη -παρά το γεγονός ότι έχει γίνει ομάδα- θα έχει σοβαρό θέμα για την παραμονή της στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, καθώς την προσεχή Κυριακή φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Β που έρχεται με… φόρα από τη μεγαλειώδη επιτυχία του επί των Χανίων.

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ

Η Παναχαϊκή στο γήπεδο Παραλίας δεν απειλήθηκε καθόλου από τη γηπεδούχο Καλαμάτα, που από την πλευρά της προσπαθούσε να βρει διαδρόμους στο πρώτο ημίχρονο, όμως αυτοί ήταν κλεισμένοι και ουσιαστικά δεν έφτασε ποτέ με μεγάλες αξιώσεις στην περιοχή του τερματοφύλακα Καλοβούρη, άσχετα αν ακούστηκαν κάποια «αχ» από την κερκίδα στις φάσεις που δημιούργησαν αφενός ο Μπαράλες (1ο, 31ο) και αφετέρου ο Πασσάς στο 36ο λεπτό. Αντίθετα οι της κοκκινόμαυρης ομάδας μπορεί -και καλά έκαναν- να φύλαγαν να νώτα τους, όμως δεν είχαν τον παίκτη που θα έφτανε με αξιώσεις στην εστία του Γιαννίτση και ας φώναξε αρκετές φορές στους παίκτες του ο τεχνικός Γιάννης Τάτσης, να μοιράζουν μπάλες είτε από τη δεξιά, είτε από την αριστερή πλευρά. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Στην επανάληψη, το παιχνίδι πήγε να… κυλήσει όπως ακριβώς στο πρώτο μέρος, καμία ομάδα δεν φαινόταν ότι μπορεί να… απειλήσει τις δύο εστίες, ωστόσο οι κοκκινόμαυροι πήγαν να γίνουν απειλητικοί στο 54ο λεπτό, αλλά ο Αλιμπέ προτίμησε να κάνει σουτ απέναντι από τον Γιαννίτση και δεν πάσαρε στον απερχόμενο Πατρινό με αποτέλεσμα ο Καλαματιανός γκολκίπερ να αποκρούσει, νωρίτερα δε, (52ο) η «Μαύρη Θύελλα» είχε σουτ άουτ με τον Δημόπουλο. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι πηγαίνει ο αγώνας τσουκου-τσούκου ήρθε το λάθος του Καραγιάννη να δώσει την ευκαιρία στον Μπαράλες να κλέψει την μπάλα, να την πασάρει σωστά στον Ακόστα και αυτός με πλασέ νίκησε τον Καλοβούρη γράφοντας το 1-0. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχοντας το υπέρ τους σκορ, πίεσαν προκειμένου να φτάσουν σε ένα ακόμη τέρμα, η ευκαιρία του Τάτου στο 67ο λεπτό χάθηκε, η Παναχαϊκή δεν αντέδρασε σε κανένα σημείο του αγώνα με την Καλαμάτα στο τέλος να παίρνει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με ένα… «γαρύφαλλο».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μ. Χάβος): Γιαννίκογλου, Μόζερ (46΄ Ραπόσο), Βαλεριάνος, Αρίμπας, Δημόπουλος (85΄Μπαξεβάνος), Παπατόλιος, Άλβες (59΄ Κατάλντι), Ακόστα, Τάτος (85΄Καραγκούνης), Πασάς, Μπαράλες (59΄ Ρόβας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γ. Τάτσης): Κολοβούρης, Καραγιάννης (81΄Μαρτίνεθ), Λιοφάγος, Μπάρρε, Γκανσιέ, Γρηγορόπουλος (70΄ Παραστατίδης), Μασούρας, Ντε Ολιβέιρα (81΄Πετράτος), Πατρινός (70΄ Ιατρούδης), Χριστόπουλος (39΄ Αλιμπέ), Αποστολόπουλος.

 

 Γ. ΤΑΤΣΗΣ: Αξίζαμε κάτι καλύτερο

Ο έμπειρος τεχνικός της Παναχαϊκής Γιάννης Τάτσης μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Καλαμάτα προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις.

«Χάσαμε με 1-0 και με στεναχωρεί αυτό το αποτέλεσμα καθώς δεν αξίζαμε την ήττα, είχαμε κρατήσει την Καλαμάτα και την περιορίσαμε κάνοντας λίγες ευκαιρίες, ελάχιστες με αυτό που θα ήθελε και η ίδια.

Νομίζω ο λόγος που δεν πήραμε κάτι παραπάνω ήταν ότι δεν πιστέψαμε σε προϋποθέσεις, βγήκαμε κοντά στο τέρμα και να τελειώσουμε κάποιες ευκαιρίες και να προηγηθούμε είτε να ισοφαρίσουμε.

Είχαμε και κάποιες αναγκαστικές αλλαγές όσο αφορά το βάθος της ομάδας. Δεν έχω παράπονο από την εμφάνιση, είμαστε πολύ βελτιωμένοι, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο αλλά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια κλείνοντας την χρονιά με Ολυμπιακό και Καλλιθέα πρέπει να κάνουμε μια νίκη, πρέπει να το πιστέψουν και τα παιδιά λίγο παραπάνω. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, μας λείπουν μερικά πραγματάκια όπως είναι η πίστη».

 

 Η πρώτη του συμμετοχή

Τρίτη και φαρμακερή ήταν αυτή του νεαρού μέσου Ηλία Πετράτου ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή Γιάννη Τάτση στο 81’ της συνάντησης στο εκτός έδρας ματς με την Καλαμάτα. Ο νεαρός άσος έχει κληθεί τρεις φορές στην αποστολή της κοκκινόμαυρης ομάδας και στο παιχνίδι με την Καλαμάτα δηλώθηκε για πρώτη φορά στο Φ.Α. ως αναπληρωματικός. Μάλιστα ο Γιάννης Τάτσης τον έριξε στο αγωνιστικό χώρο στο 81’ της συνάντησης στην θέση του Ντε Ολιβέιρα.

 

Μια αδράνεια και γκολ

Απίστευτο είναι το πώς χάνει βαθμούς ή βαθμό η Παναχαϊκή. Οι αντίπαλες ομάδες δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι μεγαθήρια και μιλάμε για τα πέντε τελευταία ματς με προπονητή τον Γιάννη Τάτση και δυστυχώς με μετρημένες ευκαιρίες στα πέντε δάχτυλα πετυχαίνουν γκολ στην Παναχαϊκή.

Το ίδιο έγινε και στην Καλαμάτα με την ομώνυμη ομάδα να έχει δύο με τρεις καλές στιγμές, στην μια και πάλι από αδράνεια της άμυνας και συγκεκριμένα από λάθος εκτίμηση του Καραγιάννη δέχτηκε το γκολ. Φυσικά πέρα από την κακή αυτή συνήθεια στη αμυντική λειτουργία της ομάδας, στο παιχνίδι με την Καλαμάτα δεν δημιουργήσαμε ούτε μια ευκαιρία.

 

Δεν βοήθησαν και πάλι οι αλλαγές

Σε ένα ακόμα παιχνίδι οι αλλαγές του Γιάννη Τάτση δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ιδιαίτερα. Ο Μαρτίνεθ και ο Παραστατίδης στο δεύτερο συνεχόμενο ματς που μπαίνουν αλλαγή δεν κατάφεραν να «σπρώξουν» την ομάδα ενώ σε κακή ημέρα βρέθηκαν Χριστόπουλος και Γρηγορόπουλος.

Όσο αφορά στον Αλίμπε το μόνο που μπορεί να διακρίνει κάποιος είναι η δύναμη και τίποτε άλλο…

 

Αισθητή η απουσία του Νάστου

Η απουσία του Ανέστη Νάστου ήταν αισθητή στο εκτός έδρας ματς της Παναχαϊκής με την Καλαμάτα. Ο έμπειρος αμυντικός ήταν τιμωρημένος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την κοκκινόμαυρη ομάδα όπως έχει κάνει στις τελευταίες αναμετρήσεις. Ο έμπειρος αμυντικός αν ήταν διαθέσιμος ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό στο γήπεδο της Παραλίας.

Βραβεύτηκε ο Μίμης Σπεντζόπουλος

Η ΠΑΕ Καλαμάτα τίμησε στο ημίχρονο του αγώνα Καλαμάτα-Παναχαϊκή τον Μίμη Σπεντζόπουλο ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ιστορικών συλλόγων. Από πλευράς Παναχαϊκής ο Χρήστος Μικές του πρόσφερε μια ανθοδέσμη.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 10 αγώνες)

Α          Ν             Ι               Η           ΓΥ -ΓΚ     Β

ΠΑΕ Χανιά                  10           7              1              2              18-7       22

Athens Kallithea        10            6              2              2              13-7       20

Καλαμάτα                    10           6              1              3              19-9       19

Ηλιούπολη                   10           5              2              3              9-8          17

Διαγόρας Ρόδου          10           5              1              4              12-11     16

Ιωνικός                         10           4              3              3              14-12     15

Γιούχτας                       10           3              4              3              11-10     13

Παναθηναϊκός Β         10           3              0              7              7-17       9

Αιγάλεω                        10           2              2              6              4-12       8

Ολυμπιακός Β              10           4              5              1              16-8       7

Τηλυκράτης                 10           2              1              7              7-20       7

Παναχαϊκή                  10           0              4              6              6-15       4

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός Β-Χανιά     3-0

Καλαμάτα-Παναχαϊκή  1-0

Ηλιούπολη-Αιγάλεω      2-0

Γιούχτας-Ιωνικός           2-2

Παναθηναϊκός Β-Τηλυκράτης    2-1

Διαγόρας-Athens Kallithea         2-1

EΠΟΜΕΝΗ

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναχαϊκή- Ολυμπιακός Β

Ηλιούπολη- Χανιά

Καλλιθέα- Καλαμάτα

Ιωνικός- Αιγάλεω

Παναθηναϊκός Β- Διαγόρας

Τηλυκράτης – Γιούχτας

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement