Connect with us

Πολιτισμός

Η ηθοποιός Βαρβάρα Λάρμου μιλά στη «Γ»: «Οι υγιείς σχέσεις στηρίζονται στην επίγνωση»

Published

on

Την γνωρίσαμε μέσα από τη δραματική σειρά του ΑΝΤ1, «Μπρούσκο», την απολαύσαμε στις «8 Λέξεις», ενώ φέτος συμμετέχει στον «Έρωτα Φυγά» στο Open. H Βαρβάρα Λάρμου κατάφερε όχι μόνο μέσα από την τηλεόραση αλλά και από το θέατρο να κάνει αισθητή την παρουσία της, καθώς εκτός από το πηγαίο υποκριτικό της ταλέντο ξεχωρίζει για την ευγένεια και τη δυναμική της. Η αγαπημένη ηθοποιός έρχεται στην Πάτρα με την παράσταση «Η Αφροδίτη με τη γούνα», όπου υποδύεται την περίπλοκη Βάντα και μιλά στη «Γ» για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις κρυφές μας επιθυμίες…

ΕΡ.: Μιλήστε μας για τη συμμετοχή σας στην παράσταση και για την πρόκληση του ρόλου σας;

Η Βάντα είναι ένας πολυδιάστατος περίπλοκος χαρακτήρας με πλούσιο ψυχολογικό υπόβαθρο και πολλά κρυφά σημεία που φωτίζονται κατά την διάρκεια του έργου. Φαινομενικά είναι ανάλαφρη στο όρια της αφελούς αλλά στην πορεία διαπιστώνουμε ότι είναι πολύ δυνατή χειριστική και ανά στιγμές δαιμόνια. Από την αρχή αγαπησα τον ρόλο και με ενέπνευσε και ανυπομονούσα να την ενσαρκώσω.

ΕΡ.: Ακούμε τη συμβουλή “να προσέχεις τι εύχεσαι…”. Τι υποκρύπτει;

Το ότι πολλές φορές αυτό που «ευχόμαστε» στις ερωτικές σχέσεις είναι απόρροια τραυμάτων όπως στην περίπτωση του Τόμας του ήρωα ο οποίος αναζητεί τον πόνο συνειδητά και υποσυνείδητα. Ταυτόχρονα ξυπνά στην ηρωίδα τις δικές της ασυνείδητες και συνειδητές τάσεις τόσο κυριαρχίας όσο και επιβολής παρόλο που εξαρχής αντιστέκεται.

ΕΡ.: Πόσο δύσκολες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις στη σημερινή εποχή που δοκιμάζεται ακόμη και η συνοχή της ίδιας της κοινωνίας;

Το θέμα που πραγματεύεται το έργο είναι πολύ επίκαιρο μιας και αγγίζει τις κρυφές επιθυμίες και δίπολα κυριαρχίας και υποταγής στα οποία πέφτουμε στις σχέσεις μας και κυρίως τις ερωτικές. Οι ανθρώπινες σχέσεις κατά τη γνώμη μου στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες μιας και βιώνουμε ανασφάλεια και φόβο σε πολλά επίπεδα κοινωνικά και τα συναισθήματα αυτά καθρεφτίζονται και στις σχέσεις μας. Όταν είμαστε σε επίγνωση για τον εαυτό μας και τα «σκοτεινά» μας σημεία δημιουργήσουμε υγιέστερες σχέσεις όποτε το στοίχημα του σύγχρονου ανθρώπου είναι κατά την γνώμη η επίγνωση.

ΕΡ.: Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Αργύρη Αγγέλου και τη σκηνοθέτιδα, Ρέινα Εσκενάζυ;

Ο Αργύρης είναι ένας υπέροχος παρτενέρ και συνεργάτης με το οποίο πλέον συνεννοούμαστε με μια μάτια πάνω στην σκηνή στηρίζοντας και βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Αισθάνομαι ασφάλεια σκηνικά μαζί του και αυτό φέρνει μεγάλη ευχαρίστηση στο παίξιμο και το τελικό αποτέλεσμα που βγαίνει γιατί είναι ένα διαρκές «ταγκό» επι σκηνής… Η Ρεινα είναι μια σκηνοθέτιδα που πρώτη φορά συνεργάζομαι μαζί της και θαύμασα την πολύ έξυπνη της μάτια στο έργο και την μαεστρία με την οποία φώτισε κομμάτια του έργου καταφέρνοντας να μεταφέρει με απλό τρόπο και χιούμορ κάτι τόσο βαθύ και περίπλοκο χωρις δηθενισμο. Επιπρόσθετα εκτίμησα πολυ την εικαστική της μάτια και την πολύ διευρυμένη της αντίληψη ως προς την αποτύπωση του έργου και των ρόλων μας.

ΕΡ.: Ποια μηνύματα εισπράττει το κοινό;

Μετά από τις παραστασεις βλέπουμε το κοινο να φεύγει με ερωτήματα κάτι που θεωρούμε κέρδος για την συγκεκριμένη παράσταση. Δεν του δίνουμε έτοιμες απαντήσεις αλλά το καλούμε να μπει μαζί μας σε ένα ταξίδι αναζήτησης των κρυφών μας επιθυμιών που για τον καθένα είναι διαφορετικό σύμφωνα με τις ενδοβολές και τα βιώματα του.

ΕΡ.: Εκτός από το θέατρο συμμετέχετε και στην τηλεοπτική σειρά “Έρωτας Φυγάς”. Προς τα που γέρνει η προτίμησή σας και με ποια κριτήρια επιλέγετε τις συνεργασίες σας;

Η τηλεόραση είναι ένα άλλο μέσο που αγαπάω εξίσου και έχω ανάγκη σαν ηθοποιός. Προϋποθέτει διαφορετικό τρόπο χρησιμοποίησης των εκφραστικών μέσων. Η απάντηση είναι λοιπόν και τα δυο το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Το πρώτο κριτήριο επιλογής των δουλειών που συμμετέχω είναι ο εκάστοτε ρόλος που μου προτείνεται και η αισθητική των συντελεστών και ο σεβασμός στην δουλειά του ηθοποιού που φαίνεται στο αποτέλεσμα.

«Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ»

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες σε Αμερική και Ευρώπη, ξεκινά χειμερινή περιοδεία στην Ελλάδα, με σταθμό την Πάτρα. Πρόκειται για το διάσημο έργο του David Ives «Η Αφροδίτη με τη γούνα» που σκηνοθετεί η Ρέινα Εσκενάζυ και πρωταγωνιστούν ο Αργύρης Αγγέλου και η Βαρβάρα Λάρμου, το οποίο θα ανεβαίνει στο Θέατρο Πάνθεον σήμερα στις 21:00 και αύριο στις 19:00.
Το έργο του David Ives είναι ιδιαίτερο και πολύ τολμηρό. Ξεκινάει ως αισθηματική κομεντί και ολοκληρώνεται ως ένα έργο γεμάτο σκληρότητα – τη σκληρότητα που διακατέχει πολλές φορές τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ισορροπίες των ρόλων στους ερωτικούς δεσμούς, η εμμονή που μπορεί να αποκτήσει κανείς με το αντικείμενο του πόθου του, το παιχνίδι της γοητείας, το παιχνίδι της εξουσίας στις σχέσεις και στον εργασιακό χώρο, όλα αυτά μαζί με τις διαρκείς ανατροπές στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις οδηγούν την ιστορία στο μη αναμενόμενο φινάλε της. Στην «Αφροδίτη με τη γούνα» μια συμβουλή αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη: Να προσέχεις τι εύχεσαι…
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ηθοποιοί: Αργύρης Αγγέλου- Βαρβάρα Λάρμου
Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου
Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ.Εσκενάζυ
Σκηνικά- Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Πρωτότυπη Μουσική: Ελντίνα Παπαναστασίου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Προπώληση: more.com

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement