Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκηνές αρχαίου δράματος στο Δικαστήριο Μεσολογγίου – Που είναι ο Μπάμπης – Τι είπε ο κρεοπώλης στους αστυνομικούς…

Published

on

του Κωνσταντίνου Φλαμή (εφ. Γνώμη)

Προθεσμία πήρε ο κρεοπώλης

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε για την Δευτέρα ο 50χρονος κρεοπώλης από το Μεσολόγγι που κατηγορείται πλέον για την ανθρωποκτονία του 31χρονου Μπάμπη. Ο ίδιος πάντως δεν έχει ομολογήσει. Η μεταφορά του στα Δικαστήρια έγινε με επεισοδιακό τρόπο αφού τον κυνηγούσαν συγγενείς και φίλοι του Μπάμπη. Η αστυνομία αναγκάστηκε να τον βγάλει από πλαϊνη πόρτα. Οι στιγμές τόσο στο Δικαστικό Μέγαρο όσο και στην Αστυνομία ήταν πραγματικά συγκλονιστικές. Συγγενείς και φίλοι φώναζαν “που είναι ο Μπάμπης” σε μία προσπάθεια να πείσουν τον 50χρονο να ομολογήσει και να πει που βρίσκεται ο 31χρονος. Ακόμη και η μητέρα του, με δάκρυα στα μάτια και αναφιλητά, φώναζε… που είναι ο Μπάμπης της.

Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς ο 50χρονος, το γεγονός ότι ακολούθησε διαφορετικό δρομολόγιο από αυτό που αρχικά είχε περιγράψει, η αδυναμία του να περιγράψει το τι ακριβώς έκανε τη νύχτα της εξαφάνισης του Μπάμπη καθώς και οι καταθέσεις από άτομα με τα οποία φέρεται να ήρθε σε επαφή φαίνεται ότι οδήγησαν στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη στο Μεσολόγγι ο οποίος κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ο 50χρονος, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές, φέρεται να υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις αδυνατώντας να περιγράψει το τι ακριβώς συνέβη αφού άφησε τον 31χρονο Μπάμπη στο σημείο που εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί του ζητούσαν να ομολογήσει και να πει την αλήθεια. «Πού έκρυψες τον Μπάμπη;» ήταν η ερώτηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ που ειπώθηκε αρκετές φορές, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάποια απάντηση στις 17 ώρες που τον είχαν απέναντι τους. Ο φερόμενος ως δράστης δεν ομολόγησε τίποτα και επανέλαβε όσα είπε και στην πρώτη του κατάθεση.

Οι αστυνομικοί του ανέφεραν όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τις κάμερες ασφαλείας και στις όποιες αποδεικνυόταν ότι είχε ακολουθήσει σε αρκετές περιπτώσεις διαφορετικές διαδρομές από αυτές που είχε αναφέρει στους αστυνομικούς στην πρώτη κατάθεσή του. Αρνήθηκε μεταξύ άλλων και τις ερωτήσεις που είχε κάνει σε άτομα, με τα οποία βρέθηκε μαζί τους στα κρατητήρια του Μεσολογγίου και ενδιαφέρθηκε να μάθει από αυτούς πώς είναι η ζωή στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Επίσης, από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προέκυψε ότι η διαδρομή που ακολούθησε ο συλληφθείς εκείνο το βράδυ δεν ήταν αυτή που περιέγραψε αρχικά στους αστυνομικούς.

Επιπλέον σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, και οι καταθέσεις ατόμων οι οποίοι ανέφεραν πως σε συζητήσεις που είχαν με τον κρεοπώλη αυτός φέρεται να αναφέρθηκε στον Μπάμπη αφήνοντας να εννοηθεί πως τον δολοφόνησε.
Νωρίτερα, σπαραγμό προκάλεσαν τα λόγια της μάνας του 31χρονου που αγνοοείται εδώ και 14 μέρες στο Μεσολόγγι.

«Πού είναι το παιδί μου ρε; Ακού εμένα τη μάνα. Πού άφησες το παιδί μου; Μίλα ρε αν έχεις λίγο ψυχή μέσα σου», φώναζε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Μεσολογγίου, στο οποίο κρατείται ο 50χρονος.

 

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

Τρείς άνδρες και μια γυναίκα κλήθηκαν και κατέθεσαν στην Ασφάλεια Μεσολογγίου για την υπόθεση του 31χρονου αγνοούμενου. Πρόκειται για έναν φίλο του Μπάμπη, την σύζυγό του και δύο άλλα άτομα. ΠΙθανόν η προσαγωγή τους να έχει σχέση και με παράλληλη υπόθεση που γνωρίζει η Ασφάλεια και έχει σχέση και με τα δανεικά στον κρεοπώλη.

 

TI EIΠΕ Ο ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

O κρεοπώλης όχι μόνο δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα, αλλά αρνείται τα πάντα και προσπαθεί να διαψεύσει ακόμη και τα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που φαίνεται να τον «καίνε».

Κατά τη διάρκεια της ολονύχτιας κατάθεσής του στους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν χθες το βράδυ, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, ο κρεοπώλης αρνείται ότι επικοινώνησε με τον 36χρονο φίλο του, μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη. «Δεν επικοινώνησα με κανέναν» απαντούσε διαρκώς, όταν οι αστυνομικοί του έλεγαν πως από τις αναλύσεις των κινητών προκύπτει ότι μιλούσε με κλήσεις και μηνύματα με τον 36χρονο φίλο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος φέρεται να έχει διαγράψει αυτά τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη, ενώ μιλώντας στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι συνομίλησαν αλλά υποστήριξε ότι ο 50χρονος του είπε ότι «έχει εξαφανιστεί ο Μπάμπης και πάνε να με μπλέξουν». Είπε ακόμη πως ο 50χρονος κρεοπώλης του ζήτησε στη συνέχεια να τον βοηθήσει, ώστε να βρουν πού βρίσκεται ο Μπάμπης.

«Μα έχουμε τα σήματα του κινητού σου» έλεγαν οι αστυνομικοί στον 50χρονο και εκείνος επέμενε: «δεν επικοινώνησα με κανέναν».

Αρνείται και τα όσα έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο 50χρονος είχε καταθέσει πως το επίμαχο βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη ο ίδιος συνέχισε ευθεία με το όχημά του. Σε βίντεο, όμως, έχει καταγραφεί να κάνει αναστροφή και να πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στις ερωτήσεις των αστυνομικών, γιατί ψεύδεται, εκείνος έλεγε: «όχι, δεν είμαι εγώ στο βίντεο. Συνέχισα την πορεία μου και πήγα εκεί που σας είπα. Δεν έκανα αναστροφή».

Ο κατηγορούμενος επιχειρεί να διαψεύσει ακόμη και μαρτυρικές καταθέσεις. Χαρακτηριστικά, όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για την συνομιλία που φέρεται να είχε με συγκρατούμενό του τις ώρες που συνυπήρξαν στο κρατητήριο του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ο κρεοπώλης αρνήθηκε τα πάντα. «Όχι, δεν ρώτησα κανέναν για τον Κορυδαλλό» φέρεται να είπε ο 50χρονος στους αστυνομικούς, όταν εκείνοι του παρέθεσαν τα όσα κατέθεσε οικειοθελώς ο συγκρατούμενός του στην αστυνομία. «Γιατί ανησυχείς και φοβάσαι για την φυλακή, αφού δεν έχεις κάνει κάτι;» φέρονται να τον ρωτούσαν οι αστυνομικοί, με τον 50χρονο να επαναλαμβάνει ότι «δεν ρώτησα τίποτα, κανέναν».

Σύμφωνα με πηγές, ο κρεοπώλης δίνει την εικόνα στους αστυνομικούς ότι έχει μάθει απ’ έξω μία ιστορία, την οποία έχει «προβάρει» και επαναλαμβάνει διαρκώς, προσπαθώντας να διαψεύσει τόσο τους μάρτυρες όσο και τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του δεν έχουν πείσει τις αρχές, με τον ανακριτή να εκδίδει ένταλμα για την σύλληψή του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί το πτώμα του 31χρονου Μπάμπη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement