Connect with us

Παναχαϊκή

Από την κόλαση στον παράδεισο

Published

on

Η Παναχαϊκή κέρδισε 2-1 με ανατροπή τα Χανιά με τον Γάλλο Μπαρέ να γίνεται ο ήρωας της αναμέτρησης

 

Μεγάλες πιένες έζησε χθες το γήπεδο της Αγυιάς, καθώς οι φίλαθλοι της κοκκινόμαυρης ομάδας, είδαν την Παναχαϊκή να έχει μαγκιά, τσαγανό, θέληση και πάνω από όλα δύναμη και να ανατρέψει το 0-1, κάνοντάς το 2-1 για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα 2 παίρνοντας έτσι σημαντικό τρίποντο κόντρα στην δεύτερη ομάδα των Χανίων και όλοι να κάνουν τον… σταυρό τους.

Κι αυτό γιατί έχει παίξει απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους (βλέπε: Ιωνικό-Καλλιθέα-Ολυμπιακό Β) μπαλάρα, έχει πάρει με το «έτσι θέλω» βαθμούς και… έρχεται η κακιά στιγμή και ηττάται από συλλόγους, που είναι του… χεριού της.

ΤΟΥΣ… ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ

Αυτό έκανε και χθες απέναντι στους Χανιώτες, τους… κατατρόπωσε με τέτοιο τρόπο και δεν τους… άφησε σε «χλωρό κλαρί», βρισκόμενη τελικά από την «κόλαση στον παράδεισο», φυσικά σε αυτή την μεγαλειώδης νίκη, έπαιξε ρόλο η εμφάνιση-για μια ακόμη φορά-του Μπαρέ, που ήταν ο «άρχοντας», της αναμέτρησης, καθώς δεν «καθάριζε» μόνο τις φάσεις στην περιοχή της Παναχαϊκής, αλλά όταν ήρθε η ώρα και η στιγμή σκόραρε και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο.

«ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΗ» ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ

Η Παναχαϊκή ξεκίνησε για μια ακόμη φορά «μουδιασμένα» κόντρα στα Χανιά και πήγε να… «πληρώσει» αυτή την απερισκεψία της, όμως η κεφαλιά του Κόλα στο 9ο λεπτό, δεν βρήκε στόχο, αλλά την αγκαλιά του Κολοβούρη. Έπειτα ήρθε ένα ακόμη «καρδιοχτύπι» όταν πάλι ο Κόλα (12ο) βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι «έσκασε» έξω από την εστία ευτυχώς της κοκκινόμαυρης ομάδας κι ας φώναζαν τα Χανιά για γκολ. Η Παναχαϊκή στη συνέχεια θέλησε να κάνει τη δική της αντεπίθεση και στο 18ο λεπτό, ο Ζέκοφ πήγε να κάνει τη ζημιά με απευθείας κόρνερ, αλλά ο Καλογεράκης ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε…, ενώ στο 35ο λεπτό ο Πατρινός έκλεψε την μπάλα από τον Μπάτζιο, βγήκε στην αντεπίθεση και μόνος απέναντι από τον Καλογεράκη το έχασε, καθώς ο γκολκίπερ απόκρουσε.

«ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ» ΚΑΙ 2-1

Στην επανάληψη, πάλι η Παναχαϊκή δεν είχε το καθαρό μυαλό, τα Χανιά είχαν «ζωντάνια» και βρέθηκαν να προηγούνται με το… καλημέρα. Ήταν το 50ο λεπτό, ο Τσέλιος έκανε το σουτ, ήρθε η ασθενή απόκρουση από τον Κολοβούρη, ο Μάναλης πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 0-1 και η «παγωμάρα» στα πρόσωπα όλων ήταν γεγονός. Το γκολ αυτό, «ταρακούνησε» τους ποδοσφαιριστές, λες κι έπεσε επάνω τους «κρύο νερό» με αποτέλεσμα να κάνουν «όργια». Έτρεχαν πρώτοι στην μπάλα, βάζοντας δύσκολα στους αμυντικούς της φιλοξενούμενης ομάδας και στη μια ώρα αγώνα το γήπεδο πήρε φωτιά. Στο 60ο λεπτό, ο Μασούρας έκανε τη σέντρα, ο Πατρινός προλαβαίνει την μπάλα στον αέρα και με το δεξί του πόδι την έσπρωξε στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1, αυτό ήταν η πλάστιγγα είχε γύρει στην μεριά της κοκκινόμαυρης. Όσο περνούσαν τα λεπτά, κάτι το πάθος των ποδοσφαιριστών, κάτι η ώθηση του κόσμου, ήρθε η φάση του 87ου λεπτού κι το πάρτι ξεκίνησε. Ο Γαϊτανίδης, εκτέλεσε φάουλ ο Ζαμόρα έπιασε την κεφαλιά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Μπάρε να παίρνει το ριμπάουντ και με προβολή έγραψε το 2-1, σκορ που έμεινε έως τη λήξη του αγώνα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ι. Τάτσης): Κολοβούρης, Λιοφάγος (85΄Πετράτος), Καραγιάννης, Μπαρέτ, Νάστος (64΄Τραορέ), Ζαμόρα, Προύντζος, Πατρινός (85΄Χριστόπουλος), Μασούρας, Ζέκοφ (78΄Γαϊτανίδης), Πέρεθ (64΄Μπόονεν).

ΧΑΝΙΑ (Ι. Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Νίκολιτς (23΄λ.τρ. Κατσουρρί), Σιλά (46΄Σερβιλάκης), Τσορνομάζ (46΄Μιούλερ), Νίλι, Τσέλιος, Κόλα (71΄Μανουσάκης), Ελευθεριάδης (71΄Μάνος), Μάναλης.

 

 

MVP

Αυτή την φορά η  στήλη του mvp θα φιλοξενήσει δύο κοκκινόμαυρους παίκτες και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Γιόχαν Μπάρε και Θέμη Πατρινό. Ο πρώτος σημείωσε το γκολ της ολικής ανατροπής ενώ έκανε τα πάντα στο γήπεδο ενώ ο δεύτερος έφερε το παιχνίδι στα ίσια κόντρα στα Χανιά και έδωσε πολλές εναέριες μάχες. Και οι δύο είναι λύρα εκατό για τον προπονητή Γιάννη Τάτση βοηθώντας σημαντικά την ομάδα σε κρίσιμα παιχνίδια.

 

Βοήθησε ο Τραορέ

Πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Τραορέ όταν ο Γιάννης Τάτσης τον έριξε στο αγωνιστικό χώρο. Το «μαύρο διαμάντι» της κοκκινόμαυρης ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε ώθηση και ανακάτεψε για τα καλά την αντίπαλη άμυνα.

 

Γ. ΤΑΤΣΗΣ: Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες»

Ο έμπειρος τεχνικός Γιάννης Τάτσης μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη επειδή ήταν μια δύσκολη εβδομάδα μετά από ένα παιχνίδι που χάσαμε στο Αιγάλεω. Η ήττα αυτή βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών οι οποίοι όλοι τους σήμερα (σ.σ. χθες) έκαναν κατάθεση ψυχής. Ήταν μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι το φαβορί να πάρει το πρωτάθλημα και ήταν πολύ μεγάλη νίκη γιατί ήρθε με ανατροπή. Οπότε καταλαβαίνεται οι βαθμοί δυσκολίας είναι τεράστιοι και αν βάλετε το κομμάτι το ψυχολογικό γιατί ξέρω καλύτερα τους παίκτες μου έρχονταν από μια ήττα και παίζαμε στην έδρα μας που θέλαμε βαθμό βαθμούς και δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Σε αυτό είπα ότι έκαναν κατάθεση ψυχής και σε αυτό το κομμάτι βοήθησε και ο κόσμος και σε αυτό το σημείο εγώ και οι ποδοσφαιριστές τους ευχαριστούμε που ήρθαν ακόμα περισσότεροι σήμερα στο γήπεδο.  Συνεχίζουμε την προσπάθεια».

 

Ο «σκύλος» της δεξιάς πλευράς

Ένας πραγματικά σκληροτράχηλος αμυντικός είναι και ο Χριστόφορος Καραγγιάννης. Ο έμπειρος άσος σε κάθε παιχνίδι της Παναχαϊκής δίνει το 100% των δυνατοτήτων του πραγματικά είναι ένα λιοντάρι στην αμυντική γραμμή της κοκκιονόμαυρης ομάδας. Και στο παιχνίδι με τα Χανιά ο Καραγιάννης από την δεξιά πλευρά έκανε δύσκολο το έργο των επιθετικών των Χανιών.

 

Πρώτη αποστολή

Ο νεαρός Κωνσταντίνος Κατσαϊτης πριν λίγο καιρό έγινε επαγγελματίας και είχε την τύχη στο παιχνίδι με τα Χανιά να μπει και στην αποστολή καθώς ο Γιάννης Τάτσης είχε πρόβλημα στα στόπερ του. Ο νεαρός άσος έχει πλούσιο ταλέντο και σίγουρα είναι το μέλλον την κοκκινόμαυρης ομάδας

 

Θέλουν χρόνο

Μπόονεν και Πέρεθ έδειξαν ότι ακόμα δεν είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την Παναχαϊκή. Φυσικά το να αλλάζεις ηπείρους δεν είναι εύκολη η προσαρμογή τους σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Super League 2. O δρόμος ακόμα είναι μακρύς και ευελπιστούμε η συνέχεια να είναι καλύτεροι και για τους δύο και να βοηθήσουν την Παναχαϊκή στο να παραμείνει στην κατηγορία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ιωνικός-Διαγόρας 1-0

Παναθηναϊκός Β-Γιούχτας 2-1

Athens Kallithea-Αιγάλεω 1-0

Ηλιούπολη-Καλαμάτα 1-0

Παναχαϊκή-Χανιά 2-1

Τηλυκράτης-Ολυμπιακός Β 2-2

ΕΠΟΜΕΝΗ

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός Β-Γιούχτας

Διαγόρας-Τηλυκράτης

Αιγάλεω-Παναθηναϊκός Β

Καλαμάτα-Ιωνικός

Χανιά-Athens Kallithea

Παναχαϊκή-Ηλιούπολη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α            Ν         Ι               Ν              ΓΥ  ΓΚ     Β

Καλλιθέα                16           11           3              2              23-10     36

ΠΑΕ Χανιά            16           9              3              4              28-12     30

Ηλιούπολη             16           9              2              5              14-13     29

Ιωνικός                   16           8              4              4              28-18     28

Καλαμάτα              16           7              4              5              22-13     25

Διαγόρας               16           7              1              8              16-21     22

Αιγάλεω                 16           5              2              9              11-20     17

Ολυμπιακός Β       16           6              7              3              24-15     15

Γιούχτας                16           3              6              7              15-20     15

Παναθηναϊκός Β  16           4              2              10           12-27     14

Παναχαϊκή           16           2              7              7              15-22     13

Τηλυκράτης         16           3              3              10           12-29     12

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement