Μαγειρική
Καλαμαράκια με σπανάκι, φουρνιστά
Υλικά (για 4 άτομα)
1.500 γρ. καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
150 γρ. χωριάτικο ψωμί, κατά προτίμηση προζυμένιο και μπαγιάτικο
1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
χυμός και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε στον πολυκόφτη το ψωμί και το «χτυπάτε» μέχρι να χοντροθρυμματιστεί. Σε ένα μέτριο ταψί βάζετε τα καλαμάρια και το σπανάκι. Σκορπίζετε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τον άνηθο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Σκορπίζετε και το ψωμί και περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ψήνετε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.