Connect with us

Χωρίς κατηγορία

ΑΠΟΨΗ: Όχι σε σενάρια που υποδαυλίζουν φόβο!

Published

on

 

 

Υποστηρίζουν κάποιοι ότι η οικονομική κρίση στην Τουρκία σε συνδυασμό με την μεγάλη δημοσκοπική πτώση του κόμματός του καθιστά τον Ερντογάν επικίνδυνο, ιδιαίτερα καθώς έχει διαμορφώσει ένα πολυετές καθεστώς με πολλούς εχθρούς, το οποίο δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία.

Η «ανάγνωση» μοιάζει σωστή. Χωλαίνει όμως σε ένα – δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η βαρύτητα που έχει η απομόνωση του καθεστώτος Ερντογάν από τη δύση σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οποιαδήποτε απόπειρα του Ερντογάν να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα θα οδηγήσει τη Τουρκία σε περαιτέρω απομόνωση και μάλλον θα σηματοδοτήσει την πτώση του, μέσω των κυρώσεων που θα υποστεί η Τουρκία και της λαϊκής αντίδρασης που θα αποκτήσει χαρακτηριστικά εσωτερικής επανάστασης, την οποία θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο οι Κεμαλιστές.

Έπειτα, είναι και κάτι άλλο: Η έκβαση ενός θερμού επεισοδίου δεν είναι ποτέ βέβαιη. Και αν ο Ερντογάν χάσει; Αν η Ελλάδα πετύχει μία σημαντική νίκη επί του πεδίου, τότε ποια θα είναι η θέση του Ερντογάν; Καταλήγουμε μάλλον στην κατάληξη που αναφέραμε και προηγουμένως…

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη νίκη που σημείωσε η Ελλάδα στον Έβρο όταν ο Ερντογάν ώθησε χιλιάδες μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά την αποφασιστικότητα που έδειξε η χώρα μας, στραπατσάροντας το τουρκολιβυκό σύμφωνο και συνάπτοντας σημαντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, το ενδεχόμενο να ρίξει ο πολύπειρος Ερντογάν μία ζαριά που είναι σε μεγάλο βαθμό χαμένη, απομακρύνεται ακόμα περισσότερο.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, ότι ασφαλώς και χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή και απόλυτη επαγρύπνηση. Όμως, ας μην υποκύπτουμε σε σενάρια που υποδαυλίζουν έναν αχρείαστο και μάλλον επιζήμιο φόβο. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: Η Ελλάδα δεν φοβάται!

Ροή ειδήσεων

Advertisement