Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Οι βαριές εκφράσεις του Αλέξη

Published

on

 

 

Βαριές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στη συζήτηση για τις υποκλοπές. Και όχι μόνο, προσωπικά κατά του πρωθυπουργού. Αυτό είναι το λιγότερο… Βαριές εκφράσεις για να περιγράψει την κατάσταση στη χώρα, κάνοντάς τη να μοιάζει με μία… «μπανανία» όπου κυριαρχεί ένα απολυταρχικό καθεστώς και κάθε θεσμός έχει επί της ουσίας, ακυρωθεί.

Σύμφωνοι ότι η υπόθεση των υποκλοπών προσφέρει άπλετο χώρο αντιπολίτευσης στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνοι ότι ακόμα και οι πιο βαριές εκφράσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αποτελούν όρο του «πολιτικού παιχνιδιού». Χρειάζεται όμως και κάποια ιδιαίτερη προσοχή ως προς το πώς παρουσιάζεται η ίδια η χώρα. Πολλοί μας ακούνε. Και δεν θέλουν και πολύ να αρχίσουν πάλι να μιλάνε για την «πιο διεφθαρμένη χώρα στον πλανήτη». Τα λάθη του χθες ας γίνουν μαθήματα του σήμερα. Φανταζόμαστε ότι το καταλαβαίνει αυτό ο Αλέξης Τσίπρας γιατί και ο ίδιος ακόμα, ως πρωθυπουργός, πλήρωσε πανάκριβα το αντίτιμο της αναξιοπιστίας, όχι της δικής του, αλλά της χώρας.  Και σήμερα ακόμα, είναι αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία χώρα που για κανέναν λόγο δεν μπορεί ο ίδιος να παρουσιάζει ως παρηκμασμένη, διεφθαρμένη και αδύναμη να διαφυλάξει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ας αντιπολιτευθεί με όλη του τη δύναμη, τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς, την κυβέρνηση και τη ΝΔ. Όχι όμως και την ίδια την Ελλάδα… Υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Και μία λεπτή γραμμή που δεν πρέπει να ξεπερνάει. Μία μεγαλοστομία, μπορεί να αποδειχθεί απολύτως επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. Το ξέρει…

Ροή ειδήσεων

Advertisement