Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Εάν ξεπεράσει και τον Ιανουάριο…

Published

on

 

Δεν χρειάζεται και κάποια ιδιαίτερα υψηλή νοημοσύνη για να καταλάβει κάποιος ότι αυτή η υπόθεση με τις υποκλοπές συνιστά μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο.

Βρίσκεται αμυνόμενος απέναντι σε μία ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από την αντιπολίτευση, κατανοώντας και ο ίδιος ότι αυτό που συνέβη συνιστά απώλεια ενός μέρους του πολιτικού του κεφαλαίου. Το είπε, εξάλλου, ο ίδιος στη Βουλή…

Τουλάχιστον, είχε τα αντανακλαστικά να μην επιτρέψει να σέρνεται το θέμα ή να «βγει» από άλλη πηγή και ανέλαβε ο ίδιος την πρωτοβουλία των αποκαλύψεων, των «καρατομήσεων» και των θεσμικών αλλαγών. Και είναι μεγάλο προσόν αυτό για έναν πολιτικό… Να προλαβαίνει δηλαδή τις εξελίξεις και να μην σέρνεται πίσω από αυτές.

Ωστόσο,  ο Κυριάκος Βελόπουλος, μάλλον είχε δίκιο.  «Ο λαός δεν ασχολείται με τις υποκλοπές». Γιατί ο λαός κοιτάζει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και τα ταμπελάκια των τιμών στα σούπερ μάρκετ. Και εκεί θα κριθεί ο πρωθυπουργός, εκεί θα κριθεί και η κυβέρνηση. Οι δημοσκοπήσεις του επομένου διαστήματος, προφανώς θα δείξουν μία κάμψη της ΝΔ. Θα είναι η απώλεια πολιτικού κεφαλαίου που αναφέραμε παραπάνω. Όμως, η φθορά της κυβέρνησης εάν έρθει, δεν θα έρθει για τις υποκλοπές, αλλά γιατί δεν θα καταφέρει να βοηθήσει τους πολίτες στον πιο δύσκολο χειμώνα της Ευρώπης, από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Γι’ αυτό και ψύχραιμοι αναλυτές αναφέρουν ότι εάν ο Μητσοτάκης καταφέρει να ξεπεράσει και τον Ιανουάριο χωρίς σημαντικές απώλειες, θα έχει κερδίσει ίσως τη σημαντικότερη πολιτική του μάχη.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Και σημαντικοί. Για όλους…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement