Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γεμιστά της γιαγιάς με μυρωδικά        

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 τομάτες

4 πιπεριές

4 κολοκυθάκια

4 μελιτζάνες

2 κρεμμύδια, τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 πρέζα ρίγανη

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

1 φλιυτζάνι έξτρα παρθένο. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (αραιωμένος σε 1 φλ. νερό)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και τρίβετε την ψίχα από τις τομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη ψίχα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ρύζι, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε σε ταψί, σκεπάζετε με τα «καπάκια» τους, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε τα γεμιστά στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement