Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Προεκλογικό «σπριντ» ή… «μαραθώνιος»;

Published

on

 

 

Ήγγικεν η (επίσημη) ώρα… Σήμερα θα έχουμε την επίσημη ανακήρυξη των εκλογών και αρχίζει με κάθε επισημότητα η προεκλογική περίοδος. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία να ευχηθούμε σε όλους τους υποψήφιους, γνωρίζοντας βέβαια ότι οι έδρες στην Αχαΐα είναι μόλις εννέα και άρα, εάν ως επιτυχία θεωρείται η κατάκτηση της έδρας, τότε οι «επιτυχημένοι» θα είναι εκ των πραγμάτων λίγοι.

Εν πάση περιπτώσει όμως, η εμπλοκή και η ενασχόληση με την ενεργό πολιτική δεν έχει ποτέ ως μοναδικό στόχο μία από τις 300 έδρες της Βουλής. Και πολλές φορές, δεν έχει ως στόχο οποιαδήποτε θέση και οποιοδήποτε αξίωμα (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Θεωρητικά, η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινάει από τη διάθεση προσφοράς του ανθρώπου προς την χώρα και την κοινωνία. Ουσιαστικά όμως, είναι μάλλον μία τάση που έχουν οι άνθρωποι – και κάποιοι περισσότερο από άλλους – να δράσουν, να αποτελέσουν μέρος ενός κοινωνικού υποσυνόλου που πρωταγωνιστεί και – γιατί όχι; – καθορίζει τις εξελίξεις.

Ας μην στεκόμαστε λοιπόν μόνο στις «θέσεις», όταν μιλάμε για εκλογές και πολιτική. Γιατί αδικούμε την πολιτική, αδικούμε και όσους ασχολούνται με την πολιτική. Τουλάχιστον, τους περισσότερους…

Και κάτι ακόμα; Όλοι ξέρουμε πως σήμερα αρχίζει επίσημα η προεκλογική περίοδος, αλλά κανένας  δεν γνωρίζει… πότε θα τελειώσει. Και αυτό γιατί, οι εκλογές της 21ης Μαίου ίσως να μην είναι ο τερματικός σταθμός και να απαιτηθούν και δεύτερες εκλογές. Γι’ αυτό, ο προεκλογικός αγώνας που μοιάζει με αγώνα ταχύτητας, τελικά ίσως εξελιχθεί σε αγώνα αντοχής.

Καλή δύναμη!

Ροή ειδήσεων

Advertisement