Connect with us

Μαγειρική

Ρολό κιμά γεμιστό με σάλτσα τομάτας             

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. κιμάς αρνίσιος ή μοσχαρίσιος (από σπάλα)

2 φέτες μαύρο μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς κόρα

1 κρεμμύδι, τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδου (ή όσες θέλετε), ψιλοκομμένες

1 μικρό ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο (κατά βούληση)

2 αυγά, χτυπημένα

2 κουτ. σούπας λάδι

Για τη σάλτσα

2 ποτήρια νερού τοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα

6 κουτ. σούπας λάδι

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

3 σκελίδες σκόρδου

6 – 8 κλωνάρια φρέσκου δυόσμου (ολόκληρα, άκοπα) ή 2 κουτ. γλυκού ξερός τριμμένος

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας (τοματάκια, λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη, σκόρδο, δυόσμο) με 1 ποτήρι νερό και τα βράζετε μέχρι να πήξει. Ελέγχετε το αλάτι, πετάτε τις σκελίδες σκόρδου και τον δυόσμο (αν βάλετε φρέσκο) και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει. Παράλληλα, σε μια λεκάνη μουλιάζετε το ψωμί σε νερό. Στη συνέχεια, το στύβετε ελαφρώς και το ζυμώνετε μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, αυγά, λάδι). Το μείγμα πρέπει να είναι κάπως σφιχτό. Απλώνετε ένα ορθογώνιο κομμάτι λαδόχαρτο με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας και το αλείφετε με λάδι. Απλώνετε πάνω στη λαδόκολλα το μείγμα του κιμά και το πατικώνετε ώστε να γίνει επίπεδο, μακρόστενο και να έχει πάχος 1 εκ. Απλώνετε πάνω στον κιμά τη μισή σάλτσα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας το ανασηκώνετε σιγά – σιγά και το τυλίγετε σε ρολό. Βάζετε το ρολό σε μια μακρόστενη λαδωμένη φόρμα ή σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 180° C για 45 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος τραβάτε το ταψί έξω από τον φούρνο και περιχύνετε το ρολό με την υπόλοιπη σάλτσα που έχετε κρατήσει. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από τον φούρνο, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε, το ρολό κιμά με μοσχοκάρυδο, γεμιστό με σάλτσα τομάτας, με ψητές πατάτες ή με ρύζι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement