Connect with us

Μαγειρική

Πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας με τοματίνια      

Published

on

 Υλικά (για 4 άτομα)

400γρ. φιλέτο γαλοπούλας, σε κύβους

μερικά τοματίνια

Για τη μαρινάδα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

½ κουτ. γλυκού κύμινο

½ κουτ. γλυκού κουρκουμά

1 κουτ. γλυκού έτοιμο μίγμα για ψητά πουλερικά

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

6 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού

1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι μαύρο ή καγιέν

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ και βυθίζετε μέσα τους κύβους της γαλοπούλας. Μαρινάρετε για 1 ώρα ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στο μεταξύ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Περνάτε τα κομμάτια γαλοπούλας σε σούβλες, φροντίζοντας να είναι σκεπασμένα με τη μαρινάδα, ενώ ανάμεσά τους παρεμβάλλετε τοματίνια. Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ζεστή ψησταριά, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν τρυφερά. Τα σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, συνοδεία μιας χωριάτικης σαλάτας με τα λαχανικά και τη φέτα κομμένα σε μικρούς κύβους, σερβιρισμένα σε χαμηλά ποτήρια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement