Connect with us

Μαγειρική

Ροστ μπιφ σε κρούστα μυρωδικών    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 1/2 κιλό μοσχάρι φιλέτο σπάλας

150γρ. βούτυρο

Για την κρούστα μυρωδικών

2 κουτ. σούπας φρυγανιά

4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βγάζετε το κρέας μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν το μαγείρεμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα. Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει «κάψει» καλά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Πολτοποιείτε το σκόρδο στον πολτοποιητή. Σε μπολ αναμειγνύετε τον πολτό σκόρδου και τη μουστάρδα και αλείφετε το φιλέτο. Αναμειγνύετε τη φρυγανιά με το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σχοινόπρασο, το αλάτι και πιπέρι. Καλύπτετε με το μίγμα όλο το πάνω μέρος του μοσχαριού, πατώντας καλά με το χέρι να κολλήσει. Ψήνετε για 25 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε για άλλα 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνετε το φιλέτο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε. Συνοδεύετε με μαγιονέζα ή διαφορετικά ντιπ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement