Connect with us

Μαγειρική

Ζελέ καραμέλας με ελληνικό καφέ και crumble σοκολάτας         

Published

on

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για το ζελέ

6 φύλλα ζελατίνης (των 2γρ. η καθεμία)

300ml γάλα φρέσκο

400γρ. καραμελωμένο γάλα

120γρ. ελληνικό καφέ ρόφημα

Για το crumble

150γρ. βούτυρο παγωμένο

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρόκο αβγού

100γρ. ζάχαρη καστανή

50γρ. κακάο

Για το σερβίρισμα

crumble

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και στη συνέχεια σκορπάτε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφήνετε το crumble στην άκρη να κρυώσει και να γίνει τραγανό. Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, το καραμελωμένο γάλα και τον καφέ και τα ζεσταίνετε πολύ καλά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε να λιώσουν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μοιράζετε λίγο crumble σε 6-8 ποτήρια, μοιράζετε από πάνω το ζελέ και βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσουν και να σταθεροποιηθεί το ζελέ. Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε τα ποτήρια με crumble και λίγη ζάχαρη άχνη. Για το καραμελωμένο γάλα χρειάζεται ένα ζαχαρούχο γάλα και βράσιμο για 2 ώρες μέσα σε νερό με την κονσέρβα. Στη χύτρα είναι έτοιμο σε 30 λεπτά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement