Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

CRASH TEST για τους ανεμβολίαστους!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

ΤΑ βλέμματα όλων, μα όλων, είναι στραμμένα στην στάση των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Με την κυβέρνηση να έχει δώσει διορία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για να εμβολιαστούν και  να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος Υγείας

Πρώτοι οι γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές και το προσωπικό όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων στο ΕΣΥ  υπήρξαν οι ηρωϊκοί πρωταγωνιστές της Πανδημίας. Εισέπραξαν απλόχερα το χειροκρότημα ευγνωμοσύνης όλων των Ελλήνων.

Οσοι λοιπόν εξ αυτών είναι ανεμβολίαστοι καλούνται τώρα (και οι 19.416) να εμβολιαστούν και να δείξουν το ανθρώπινο τους πρόσωπο. Να αποδείξουν, γιά μία ακόμα φορά, ότι είναι δίπλα στους ασθενείς τους, στους δικούς τους ανθρώπους και την κοινωνία.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με την μετάλλαξη Δ να εξαπλώνεται ραγδαία, με το φθινόπωρο προ των πυλών,  η κυβέρνηση αρχίζει πλέον να χρησιμοποιεί όλα τα “όπλα” της. επιστρατεύοντας στον πόλεμο κατά της Πανδημίας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη

Εισερχόμαστε λοιπόν στην τελική ευθεία με πρώτο μέτρο την  εφαρμογή της υποχρεωτικοτητας του εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους στο Σύστημα Υγείας, σε Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Υγείας και Νοσηλείας, φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, στον ΕΟΔΥ και στο ΕΚΑΒ . Γιατρούς, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και Διοικητικό προσωπικό. Το μέτρο, παρά τις όποιες αντιδράσεις, έχει κριθεί ως Συνταγματικό διότι η Δημόσια Υγεία θεωρείται υπέρτατο Αγαθό

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά στην ανάκληση των κανονικών αδειών όλων των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου. Με στόχο να υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για την αναπλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν από την έναρξη της αναστολής συμβάσεων εργασίας για τους μη εμβολιασμένους.

Επίσης θα δημιουργηθούν υπαίθρια εμβολιαστικά κέντρα, έξω από εκκλησίες και σε πλατείες, ιδιαίτερα σε μέρη με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Είμαι σίγουρος ότι θα πρυτανεύσει η λογική και οι άνθρωποι της Υγείας, έστω και την τελευταία στιγμή, θα δείξουν υπευθυνότητα και θα προστατεύσουν την Δημόσια Υγεία, τους ασθενείς τους αλλά και τον εαυτό τους παραμερίζοντας τις όποιες φοβίες και αμφιβολίες έχουν.  Θα αποδείξουν επίσης την εμπιστοσύνη τους  στην  Ιατρική, η οποία είναι η κορυφαία των Ανθρωπιστικών Επιστημών. Και, τέλος, θα αποδείξουν έμπρακτα ότι όλοι τους τηρούν και τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη.

Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε κανέναν την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό.  Ομως, σε συνθήκες μέγιστης κρισιμότητας όπως οι σημερινές,  ορισμένοι κλάδοι όπως της Υγείας και της Εκπαίδευσης, ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας, ως δημόσιοι λειτουργοί, πρέπει να συστρατευτούν στην κοινή προσπάθεια. Η κοινωνία και η χώρα πρέπει να προστατευτούν,  να βγούμε από τον εφιάλτη αυτό ασφαλείς και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Είναι κρίμα να φθάσουμε σε ακρότητες και αχρείαστες αντιπαραθέσεις του Κράτους με ελάχιστους αντιρρησίες, ειδικά  σε αυτή την κρίσιμη περίοδο με την πανδημία να είναι εδώ, επικίνδυνη και απειλητική όσο ποτέ για τις ζωές ιδιαίτερα των ανεμβολίαστων, των ευπαθών αλλά ακόμα και των παιδιών και των νέων.

Η κοινωνία νιώθει μεγάλη υποχρέωση στους γιατρούς και τους υγειονομικούς για τον αγώνα που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν. Ξέρουμε πως αισθάνονται κουρασμένοι και ίσως αδικημένοι. Μία ακόμα προσπάθεια μόνο χρειάζεται από όλους για  να πάμε στην επόμενη μέρα και να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητα. μας Που την  στερηθήκαμε με μεγάλες θυσίες  σε δύο άσχημες περιόδους (τις 75 ημέρες τον χειμώνα του 2020 και φέτος ένα ολόκληρο επτάμηνο). Πού πληρώσαμε βαρύ τίμημα με χιλιάδες θανάτους, με τεράστιο οικονομικό κόστος και με μεγάλο ψυχικό κόστος για πολλούς συνανθρώπους μας.

Μία ακόμα προσπάθεια, όλοι μαζί, με ατομική και κοινωνική ευθύνη και όλα θα είναι πολύ καλύτερα σύντομα!

Ροή ειδήσεων

Advertisement