Connect with us

Μαγειρική

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και πατάτες

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 αβγά, χτυπημένα

1 κολοκύθι

1 καρότο

1 κρεμμύδι

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

250 ml γάλα φρέσκο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες

4 μέτριες πατάτες

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα. Ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και ανακατεύετε. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ταψί και αραδιάζετε τις πατάτες ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά, να ροδίσουν ελαφρά. Πολτοποιείτε το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι. Σε μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πολτοποιημένα λαχανικά για 3 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε ελαφρά και περιχύνετε με τα αβγά. Μεταφέρετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180οC, στον αέρα, για 20 λεπτά, να ροδίσει η ομελέτα. Σερβίρετε μαζί με ντοματοσαλάτα. Αν δεν έχετε τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρετε τα λαχανικά σε ταψί προτού τα περιχύσετε με τα αβγά. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε την ομελέτα μόνο με τα λαχανικά και να σερβίρετε στο πλάι τις πατάτες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement