Connect with us

Μαγειρική

Κοπανάκια τηγανιά με ούζο, δεντρολίβανο και τοματίνια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 κοπανάκια κοτόπουλου

1 μεγάλο φινόκιο, σε φέτες

20 τοματίνια

1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό

2 σφηνάκια ούζο

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κοπανάκια μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε στο τηγάνι το φινόκιο, τα τοματίνια και σοτάρετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθούν λίγο. Σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και σκεπάζετε με καπάκι. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με το λάδι του. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το φαγητό σε ταψάκι και το περνάτε από ζεστό φούρνο για 15 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρετε μαζί με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement