Connect with us

Παναχαϊκή

«Με έπεισε το πλάνο του Σταθάκη»

Published

on

 

Ο Χρήστος Μικές αποκαλύπτεται στη «Γ» αναφέροντας στους φιλάθλους ότι γίνεται σοβαρή δουλειά και η Παναχαϊκή θα επιστρέψει στη Super League 2

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

EMAIL: [email protected]

Επέστρεψε στην Παναχαϊκή μετά από 25 χρόνια και αποτελεί το νέο γενικό αρχηγό της Παναχαϊκής, σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Ο λόγος για τον Χρήστο Μικέ που έχει μεγάλη εμπειρία και γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο και η βοήθειά του θα είναι σημαντική στην νέα προσπάθεια που κάνει η κοκκινόμαυρη ομάδα θέλοντας να επιστρέψει άμεσα στη Superleague 2.

Ο επικεφαλής της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης που γνωρίζει καλά το ποιος είναι ο Χρήστος Μικές του έκανε την πρόταση να αναλάβει ως γενικός αρχηγός στο ιστορικό σωματείο και όπως θα διαβάσετε παρακάτω στην συνέντευξή του αμέσως ανταποκρίθηκε κάτι που δεν είχε κάνει στο παρελθόν.

Για τον Χρήστο Μικέ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έχει διαπρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, έχοντας μεγάλη εμπειρία στην Α΄ Εθνική.

Είναι γεννημένος στις 23 Σεπτεμβρίου 1971 και μάλιστα μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην ομάδα του Ζαβλανίου που είχε ξεκινήσει και τα ποδοσφαιρικά του βήματα. Το πρώτο του μεγάλο βήμα το έκανε το 1989 πηγαίνοντας στην Παναχαϊκή, με την οποία αγωνίστηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες έως το 1996.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Καλαμάτα το 1996, με την οποία είχε 164 συμμετοχές και 8 τέρματα, ενώ το 2000 άφησε την «μαύρη θύελλα» και μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Ιωνικού. Στην Νίκαια αγωνίστηκε έως το 2003 έχοντας 91 συμμετοχές και είχε σημειώσει αν και αμυντικός ένα γκολ. Το 2003 έως το 2005 ο Μικές μεταγράφηκε στη Χαλκηδόνα, με την οποία είχε 68 συμμετοχές και 2 γκολ.

Το 2005 για έναν χρόνο αγωνίστηκε στον Ατρόμητο Αθηνών, έχοντας 40 συμμετοχές και 10 γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά φόρεσε τη φανέλα της Βέροιας, έχοντας 22 συμμετοχές.

Και κάπου εκεί κλείνει η επαγγελματική του καριέρα, επιστρέφοντας στο τοπικό ποδόσφαιρο φορώντας την φανέλα του Αχιλλέα Καμαρών για τρία χρόνια από το 2007 έως το 2010. Επόμενος σταθμός του η Νίκη Προαστίου, ενώ το 2012 μετακόμισε στον Δαβουρλή. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Συνοικισμού  τον οποίο οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ Κατηγορία.

Ο Χρήστος Μικές αποκαλύπτεται μιλώντας για το πώς πείστηκε με το πλάνο του Πέτρου Σταθάκη, ενώ κλείνοντας απευθυνόμενος στους φιλάθλους λέει ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από τη σημερινή διοίκηση και του χρόνου θα είναι στη Super league 2.

 

«Γ»: Το όνομά σου είχε ακουστεί και πριν από την έλευση Σταθάκη και για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Χ.Μ.: «Πράγματι μου είχε γίνει πρόταση από τον κ. Μπάρλο αλλά είχα αρνηθεί για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους».

 

«Γ»: Πώς είναι η συνεργασία σου με τη διοίκηση και πώς βλέπεις το πλάνο της; Θα έχει αποτέλεσμα;

Χ.Μ.: «Μετά από συνάντηση και συζήτηση που είχα με τον κ. Σταθάκη πείστηκα ότι το πλάνο που είχαν στο μυαλό τους ταίριαζε με τα δικά μου πιστεύω όσον αφορά τη λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος. Γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω στην ομάδα και να βοηθήσω από την μεριά μου όσο μπορώ μετά από τα τόσα χρόνια εμπειρίας που έχω γύρω από το ποδόσφαιρο».

 

«Γ»: Τι είναι αυτό που χρειάζεται η Παναχαϊκή για να επιστρέψει εκεί που την άφησες σαν παίκτης;

Χ.Μ.: «Σωστή διοίκηση και πολύ καλό προπονητή ο οποίος θα επιλέξει τους κατάλληλους γι’ αυτόν ποδοσφαιριστές ώστε να δημιουργήσει την ομάδα που πρέπει».

 

«Γ»: Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που συνεργάστηκες;

Χ.Μ.: «Όλεγκ Μπλαχίν και Γιώργος Παράσχος».

 

«Γ»: Ποια ήταν η καλύτερη ποδοσφαιρική στιγμή και ποια η χειρότερη στην καριέρα σου;

Χ.Μ.: «Αρκετές καλές στιγμές όπως η κατάκτηση 4 πρωταθλημάτων Β’ Εθνικής, τα 2 με την Παναχαϊκή, η έξοδος στο Europa league με τον Ατρόμητο, η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων το 1997 στο Ιράν, αγωνιζόμενος με τις Εθνικές ομάδες (παίδων, νέων, ελπίδων και ανδρών στην οποία πήγα 3 φορές σε αποστολές χωρίς να κάνω συμμέτοχη λόγω τραυματισμού) και πηγαίνοντας σε πάνω από 30 χώρες για αγώνες. Οι χειρότερες στιγμές σίγουρα ήταν οι σοβαροί τραυματισμοί που είχα και που μου στέρησαν καλές μεταγραφές και 2 χρόνια τουλάχιστον επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

 

«Γ»: Τι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο από εκείνα τα χρόνια, που εσύ αγωνιζόσουν;

Χ.Μ.: «Πολλά αλλά και τίποτα συγχρόνως. Η ουσία παραμένει η ίδια, προπόνηση, πειθαρχεία, σοβαρότητα, θέληση, αγωνιστικότητα, είναι μερικά από τα στοιχειά που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές για να σταθούν και να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο».

«Γ»: Ποια η διαφορά του τότε με το τώρα;

Χ.Μ.: «Διαφορές ελάχιστες υπάρχουν. Όταν δουλεύεις επαγγελματικά κάτι που γίνεται και τώρα στην ομάδα, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο που ακολουθείς και προχωράς σύμφωνα με αυτό».

 

«Γ»: Τι σου έμεινε από όλα τα χρόνια, που αγωνίστηκες σε επαγγελματικό επίπεδο;

Χ.Μ.: «Οι εμπειρίες είναι πολλές. Επειδή αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο πραγματικά χάρηκα όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν επαγγελματίας παρόλες τις δυσκολίες που βρήκα μπροστά μου εννοώντας διάφορους σοβαρούς τραυματισμούς που είχα και τις διαφορές μου με συγκεκριμένο πρόεδρο ομάδος. Πολλούς φίλους, γνωριμίες, ταξίδια και γενικά πράγματα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να σου προσφέρει. Επειδή είναι πολύ ανταγωνιστικό, σου μαθαίνει την ίδια την ζωή».

 

«Γ»: Τι φταίει και χάνονται ταλέντα από την Πάτρα;

Χ.Μ.: «Δυστυχώς έχουν φύγει πολλά ταλέντα από την Πάτρα γιατί δεν μπορούσαν ούτε η Παναχαϊκή αλλά ούτε οι υπόλοιπες ομάδες της περιοχής μας να απορροφήσουν τα παιδιά αυτά. Πραγματικά πολύ λυπηρό αυτό αφού δεν υπήρχε η σωστή λειτουργία και η συνεννόηση με τις ομάδες που παραχωρούσαν τα ταλέντα. Αυτό που ξέρω και θέλω πάρα πολύ, είναι ότι η σημερινή διοίκηση θα ρίξει πολύ μεγάλο βάρος σ’ αυτό. Στο ότι δηλαδή θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όλα τα σωματεία της Πάτρας έτσι ώστε να είναι προτεραιότητά τους η Παναχαϊκή όταν θέλουν να δώσουν κάποιο ταλέντο τους».

 

«Γ»: Ποιο είναι το μήνυμα του Χρήστου Μικέ στους οπαδούς της Παναχαϊκής;

Χ.Μ.: «Ξέρω ότι είναι απογοητευμένοι όπως είμαι και εγώ άλλωστε. Τα τελευταία χρόνια που είναι αρκετά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μόνο πίκρα έχουμε πάρει από την ομάδα μας. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από τη σημερινή διοίκηση για να μπορέσουμε να φτιάξουμε την ομάδα ώστε του χρόνου να είμαστε στην Super league 2.Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement