Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο Cordon Blue

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φέτες στήθος κοτόπουλου, χτυπημένες καλά να γίνουν πολύ λεπτές

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

8 φέτες μπέικον

4 φέτες έμενταλ

1 ρηχό πιάτο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1-2 αυγά χτυπημένα, σε ρηχό πιάτο

1 ρηχό πιάτο με φρυγανιά τριμμένη

20 γρ. μαλακό βούτυρο

Για το σερβίρισμα

σος μαγιονέζας

πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση:

Σε κάθε φέτα κοτόπουλου βάζετε 2 φέτες μπέικον, τη μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω τοποθετείτε από 1 φέτα τυρί. Κλείνετε το κοτόπουλο αναδιπλώνοντας κάθε φέτα στη μέση. Βουτάτε κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Βάζετε τα φιλέτα στο ψυγείο για 30΄ και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία (αλεύρι, αυγό, φρυγανιά) για να φτιάξετε καλή και σωστή κρούστα. Σε τηγάνι λιώνετε το μαλακό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζετε τα φιλέτα για 5΄ από κάθε πλευρά. Δοκιμάζετε αν έχει γίνει το κοτόπουλο βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι μέχρι το κέντρο. Δεν θα πρέπει να βγει ροζ υγρό, γιατί τότε το κοτόπουλο είναι άψητο. Σερβίρετε αμέσως με τηγανητές πατάτες, μια ωραία σος μαγιονέζα και πράσινη σαλάτα.

Μαγειρική

Μοσχαράκι στο πήλινο με πιπεριές Φλωρίνης       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι)

4 – 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 φλιτζάνια κονιάκ ή κρασί

1 φλιτζάνι χυμό τομάτας

3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

4 – 6 πιπεριές Φλωρίνης

10 – 12 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού

1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση οριζόντια

250 – 300 γρ. φέτα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο σε 200οC, στον αέρα. Κόβετε σε μέτριες μπουκιές το μοσχάρι και αλατοπιπερώνετε. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο, βαθύ χρώμα. Προσθέτετε τις 2 κουτ. σούπας αλεύρι και τον πελτέ, ανακατεύετε 2-3 φορές και σβήνετε με το κονιάκ ή το κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτετε το χυμό τομάτας, το ζωμό κι ανακατεύετε. Κόβετε και αφαιρείτε κοτσάνι και σπόρια από τις πιπεριές Φλωρίνης και θρυμματίζετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Γεμίζετε τις πιπεριές, σπρώχνοντας τη φέτα για να βάλετε περισσότερη ποσότητα. Σε μεγάλο πήλινο προσθέτετε διάσπαρτα τα κλωναράκια θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού. Από πάνω τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης, ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Με μεγάλη κουτάλα αδειάζετε προσεκτικά το κρέας με όλα τα υγρά και ενδιάμεσα από τα κομμάτια τοποθετείτε το σκόρδο (δύο κομμάτια) με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες. Στη 1 ώρα ανοίγετε λίγο το αλουμινόχαρτο και βεβαιώνεστε ότι υπάρχουν αρκετά υγρά (αν όχι, τότε προσθέτετε μία κούπα ζωμό). Αφαιρείτε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και απολαμβάνετε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτομπουκιές λεμονάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι κομμένο σε μπουκιές

150γρ. φέτα σε κομματάκια

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 ποτήρι μπίρα + 2 κουτ. σούπας επιπλέον

αλάτι, πιπέρι

Για το πλιγούρι

1 φλιτζάνι πλιγούρι

2 φλιτζάνια νερό

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το σιγά-σιγά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα και το ανακάτεμα. Σβήνετε με την μπίρα, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για 15 λεπτά και μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά. Τέλος, ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τη φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο και προσθέτετε το πλιγούρι. Ανακατεύετε να γυαλίσει και προσθέτετε το καυτό νερό. Αλατοπιπερώνετε, αφήνετε να βράσει και να απορροφήσει το νερό. Τότε ρίχνετε τις πιπεριές, τον άνηθο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό και το συνοδεύετε με το πλιγούρι που ετοιμάσατε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτόπουλο με παρμεζάνα                     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το κοτόπουλο

3 στήθη κοτόπουλο (200 γρ το καθένα)

2 μεγάλα αυγά

80 γρ παρμεζάνα τριμμένη

1 φλυτζάνι φρυγανιά ή πάνκο

1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κ.τ.σ μαϊντανό

1 κ.τ.γ σκόνη σκόρδο

Για τη σάλτσα τομάτας

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

400 γρ συμπυκνωμένη τομάτα

αλάτι, πιπέρι

Φύλλα βασιλικού

1 κ.τ.γ ιταλικά βότανα

1 κ.τ.γ ζάχαρη

Για το ψήσιμο

250 γρ μοτσαρέλα σε φέτες

70 γρ παρμεζάνα

Βασιλικό

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την σάλτσα τομάτας. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτετε την τομάτα, τα βότανα και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου, να «δέσει» η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και τέλος προσθέτετε ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανοίγετε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα 2 οπότε σύνολο θα έχετε 6 τεμάχια κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαριναριστεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη φρυγανιά ή πάνκο ή συνδυασμό και των δυο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδο και βγάζετε τα στήθη κοτόπουλο από το αυγό και τα βουτάτε ένα-ένα εκεί, όπως κάνετε το σνίτσελ. Τηγανίζετε σε ζεστό ηλιέλαιο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Όταν τα κάνετε όλα τα βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζετε σάλτσα τομάτας στο καθένα και τα σκεπάζετε με φέτες μοτσαρέλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα