Connect with us

Μαγειρική

Κρεατόσουπα με σελινόριζα αυγολέμονο    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι

3 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο με το κρέας τους και το μεδούλι

2 καρότα

2 πατάτες μέτριες

1 σελινόριζα

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 κλαδάκια σέλερι

3 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 τομάτες τριμμένες

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

⅔ φλιτζανιού χυμό λεμονιού

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

2 κρόκους αβγών

2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

αγνό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

8-10 κόκκους πιπεριού

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το κότσι με κρύο νερό και λίγο ξίδι. Το βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα και τη γεμίζετε με χλιαρό νερό (2,5 λίτρα). Βράζετε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα μέχρι να σταματήσει ο αφρός. Συμπληρώνετε αν χρειάζεται νερό ώστε το κρέας να είναι σκεπασμένο και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά. Μετά από 20 λεπτά ρίχνετε το κρασί, τους κόκκους του πιπεριού και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε ομοιόμορφα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους και τα προσθέτετε στο κρέας που βράζει. Αλατίζετε και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα. Αφαιρείτε το κρέας και το κότσι με τρυπητή κουτάλα. Ψιλοκόβετε το ποντίκι και ό,τι κρέας έχουν τα κόκαλα. Αν το μεδούλι δεν έχει φύγει, το αφαιρείτε και το βάζετε μέσα στη σούπα καθώς και τα κομματάκια του κρέατος. Αν η κρεατόσουπα είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό το οποίο θα αφήσετε να πάρει 1-2 βράσεις. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, διαλύετε το κορνφλάουρ στο χυμό λεμονιού και τον ανακατεύετε με τους κρόκους. Προσθέτετε λίγο-λίγο ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με την κρεατόσουπα. Αφήνετε να πάρει μια βράση ανακινώντας την κατσαρόλα. Περιχύνετε με ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε τη σούπα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement