Connect with us

Μαγειρική

Αρνίσια μπιφτέκια με θυμάρι και καυτερή πιπεριά 

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο

2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες

2 πιπεριές καυτερές μικρές, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ξίδι

2 ασπράδια αβγών

Αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μεγάλο μπoλ όλα τα υλικά και αλατίζετε ανάλογα. Ζυμώνετε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς. Πλάθετε 8 με 10 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε πρώτα λαδώσει. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λεπτά μέχρι τα μπιφτέκια σας να σφίξουν λίγο και να ανακατευτούν τα αρώματα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνετε τα μπιφτέκια για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στα 15 λεπτά τα γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας να ψηθούν και από την άλλη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με φρεσκοκομμένες φέτες τομάτας και πράσινη σαλάτα. Συνοδεύετε με ψημένες πίτες και γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement