Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Ριγκατόνι με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια           

Δημοσιεύθηκε

στις

     

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. ζυμαρικά «σέλινο» (rigatoni)

2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

300γρ. κολοκύθα τριμμένη

5-6 κλωναράκια θυμάρι

1½ κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

200γρ. τυρί κρέμα

150γρ. τυρί καπνιστό, σε μικρούς κύβους

100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο νερό, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, την κολοκύθα και σοτάρετε πολύ καλά σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά, να μαραθούν πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε την καστανή ζάχαρη, ρίχνετε το θυμάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να καραμελώσουν. Σβήνετε με λίγο από το νερό έβρασαν τα ζυμαρικά, προσθέτετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε τότε τα ζυμαρικά, τα φουντούκια και αν χρειάζεται λίγο ακόμα από το νερό που κρατήσατε. Ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε τα ζυμαρικά αμέσως, πασπαλισμένα με καπνιστό τυρί.

Μαγειρική

Αρνάκι κοκκινιστό με κάστανα και χυμό ροδιού     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.500γρ. μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλο, σε κύβους

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

250γρ. κάστανα ψημένα*

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουτ. γλυκού κύμινο

½ φλιτζάνι σταφίδες

7 ίνες κρόκο Κοζάνης τριμμένες σε σκόνη και διαλυμένες σε 2 κουτ. σούπας νερό

1 φλιτζάνι χυμό ροδιού (όχι πετιμέζι ροδιού)

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτετε τον τοματοπελτέ, την κανέλα, το κύμινο, λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και τον κρόκο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Προσθέτετε το χυμό ροδιού, τα κάστανα και τις σταφίδες. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι. (*Για τα κάστανα, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα χαράζετε πάνω και κάτω σταυρωτά και τα ψήνετε για 15 λεπτά ή μέχρι να ανοίξει η φλούδα τους. Τα μεταφέρετε σε μπολ και τα σκεπάζετε με μεμβράνη για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και τα ξεφλουδίζετε. Να υπολογίσετε ότι τα καθαρισμένα κάστανα είναι το μισό βάρος από το αρχικό).

Περισσότερα

Μαγειρική

Ρεβίθια με μάραθα και λουκάνικα                    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα

1 ματσάκι μάραθο πλυμένο και χοντροκομμένο

250γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες λεπτές

1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες

2 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το σπανάκι, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ρίχνετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ρεβίθια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα λουκάνικα να πάρουν λίγο χρώμα. Πετάτε το λίπος που θα βγάλουν και τα ρίχνετε στα ρεβίθια, να βράσουν άλλα 5 λεπτά μαζί. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Περισσότερα

Μαγειρική

Φασόλια με λαχανικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. φασόλια γίγαντες

2 κρεμμύδια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα

500 γρ. τομάτα

1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο

3-4 κλαράκια σέλινο

2 χούφτες άνηθο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 τουλάχιστον ώρες. Αφαιρείτε τα φλουδάκια από 5-6 από αυτά. Τα βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το ζουμί τους. Σoτάρετε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη τομάτα, το σέλινο χοντροκομμένο και αλατοπίπερο. Σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί βάζετε τα φασόλια, τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη σάλτσα και το ζωμό που κρατήσατε από το βράσιμο. Ρίχνετε και το μισό άνηθο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε και τα βάζετε στο φούρνο στους 200οC σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε αρχικά για 35 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία και συνεχίζετε μέχρι να μελώσει η σάλτσα, περίπου μισή ώρα ακόμα. Βγάζετε τους γίγαντες από το φούρνο, τους αφήνετε λίγο να κρυώσουν και ραντίζετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο άνηθο. Καλή σας όρεξη!

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα