Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Ριγκατόνι με καπνιστό χοιρομέρι, φασολάκια και λιαστή τομάτα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

40 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά σπασμένες

150 γρ. καπνιστό χοιρομέρι, σε κύβους

100 γρ. φασολάκια τσαουλιά ελαφρά βρασμένα, κομμένα

500 γρ. ριγκατόνι

2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες

30 γρ. γραβιέρα Ηπείρου

30 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις δύο σκελίδες σκόρδο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τις αφαιρείτε και προσθέτετε το καπνιστό χοιρομέρι και το αφήνετε να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα φασολάκια, αλατίζετε ελαφρά και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 1΄. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Βράζετε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4΄ κρατώντας λίγο νερό από το βράσιμο. Τα ρίχνετε στο τηγάνι ή σε μια πιο μεγάλη  κατσαρόλα μαζί με το χοιρομέρι και τα φασολάκια με νερό από το βράσιμο και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν al dente. Εκτός φωτιάς προσθέτετε τον δυόσμο, τις λιαστές τομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό για να έχετε ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με το κουκουνάρι.

Μαγειρική

Φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο με φέτα         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο

1/3 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες (και το τρυφερό πράσινο μέρος)

1 ποτήρι κρασιού ρετσίνα

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε τον πάτο του τηγανιού και ακουμπάτε πάνω τα φιλέτα. Προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο. Το γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνετε και 2 λεπτά αργότερα ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη και σβήνετε τα φιλετάκια με τη ρετσίνα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος πασπαλίζετε με τη φέτα, κουνάτε ελαφρά το τηγάνι και τραβάτε από τη φωτιά. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Περισσότερα

Μαγειρική

Γλυκό γιαούρτι με ψητά κεράσια και καρύδα           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι)

15 γρ. λικέρ αμαρέτο ή νερό

50- 60 γρ. νιφάδες καρύδας

2 κιλά γιαούρτι (10% ή 2% λιπαρά)

200 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 5΄. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτετε τα 300 γρ. κεράσια και ψήνετε για 10΄. Αφαιρείτε προσωρινά το ταψί από τον φούρνο, ραντίζετε με το αμαρέτο και πασπαλίζετε ομοιόμορφα με τις νιφάδες καρύδας. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνετε για άλλα 5΄. Αφαιρείτε το ταψί και αφήνετε τα κεράσια να κρυώσουν καλά. Σε μπλέντερ προσθέτετε τα 200 γρ. κεράσια και τα πολτοποιείτε σαν να φτιάχνατε χυμό. Μεταφέρετε τον χυμό σε μικρό σκεύος και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία του δίνετε μία βράση. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε τις μαλακές ζελατίνες που έχετε στύψει καλά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Σε μεγάλο μπολ προσθέτετε το γιαούρτι και το μείγμα με τα κεράσια και τις ζελατίνες. Προσθέτετε, επίσης, το μέλι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιείτε πάρα πολύ καλά. Προσθέτετε στο μείγμα τα ψητά κεράσια με την καρύδα και ομογενοποιείτε με απαλές κινήσεις. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να δέσει η ζελατίνη.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κολοκύθια με κιμά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 κολοκύθια μέτρια, στρογγυλά

1 κρεμμύδι κομμένο στα 4

1 ματσάκι μαϊντανό

6 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο

6 κλαδάκια μαντζουράνα

400γρ. κιμά μοσχαρίσιο

6 κουτ. σούπας πλιγούρι

1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

4 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες

4 κουτ. σούπας μαντζουράνα φρέσκια, ψιλοκομμένη

1½ φλιτζάνι φέτα χοντροτριμμένη

λίγη ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένετε, ξύνετε λίγο εξωτερικά τα κολοκύθια και κόβετε με μια οριζόντια τομή τα «καπάκια» τους τα οποία κρατάτε. Αδειάζετε την ψίχα τους και την αφήνετε στην άκρη. Αλατίζετε εσωτερικά τα κολοκύθια και τα αραδιάζετε σε γάστρα με καπάκι. Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι από την ψίχα των κολοκυθιών μαζί με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα κλαδάκια του άνηθου και της μαντζουράνας, τρεις κουταλιές της σούπας από το κονκασέ, λίγη ζάχαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και λίγο από το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μίγμα σε μπολ και το ανακατεύετε με τον κιμά, το πλιγούρι και επιπλέον αλατοπίπερο. Με αυτό το μίγμα γεμίζετε τα κολοκύθια κατά τα ¾ και τα σκεπάζετε με τα καπάκια που έχετε κρατήσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ετοιμάζετε τις πατάτες και, αφού τις αλατοπιπερώσετε, τις τοποθετείτε ενδιάμεσα από τα κολοκύθια. Αναμιγνύετε στο μπλέντερ το υπόλοιπο κονκασέ με λίγο νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ψιλοκομμένη μαντζουράνα κι ανάλογο αλατοπίπερο. Με αυτό το μίγμα περιχύνετε τα κολοκύθια στο ταψί, σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι και τη βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Ελέγχετε τα υγρά μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά χωρίς το καπάκι. Μόλις σβήσετε το φούρνο πασπαλίζετε το φαγητό με την τριμμένη φέτα και το αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα