Connect with us

Μαγειρική

Ριγκατόνι με καπνιστό χοιρομέρι, φασολάκια και λιαστή τομάτα

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

40 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά σπασμένες

150 γρ. καπνιστό χοιρομέρι, σε κύβους

100 γρ. φασολάκια τσαουλιά ελαφρά βρασμένα, κομμένα

500 γρ. ριγκατόνι

2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες

30 γρ. γραβιέρα Ηπείρου

30 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις δύο σκελίδες σκόρδο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τις αφαιρείτε και προσθέτετε το καπνιστό χοιρομέρι και το αφήνετε να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα φασολάκια, αλατίζετε ελαφρά και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 1΄. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Βράζετε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4΄ κρατώντας λίγο νερό από το βράσιμο. Τα ρίχνετε στο τηγάνι ή σε μια πιο μεγάλη  κατσαρόλα μαζί με το χοιρομέρι και τα φασολάκια με νερό από το βράσιμο και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν al dente. Εκτός φωτιάς προσθέτετε τον δυόσμο, τις λιαστές τομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό για να έχετε ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με το κουκουνάρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement