Connect with us

Παναχαϊκή

Άξια της μοίρας της

Published

on

Η Παναχαϊκή δεν μπόρεσε να νικήσει (1-1) τον μαχητικό Ναυπακτιακό Αστέρα και έχασε πολύτιμο έδαφος

Όταν όλη την εβδομάδα άπαντες φωνάζουν πως ο Ναυπακτιακός Αστέρας είναι η ομάδα που δεν πρέπει να την υποτιμήσεις, αλλά να τη δεις με την ανάλογη σοβαρότητα, με τον προπονητή της κοκκινόμαυρης ομάδας να… «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου», ε, τότε δεν θέλει και πολύ να χάσεις «τ’ αυγά και τα πασχάλια».

Η Παναχαϊκή «πέταξε» δύο πολύτιμους βαθμούς μέσα στην έδρα της, καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος) και πλέον είναι… άξια της μοίρας της.

Οι συνδιεκδικητές του τίτλου φεύγουν αέρας από άλλες έδρες και η ίδια στις επτά αγωνιστικές που έχουν παιχτεί έως τώρα έχει χάσει όχι έναν, ούτε δύο, αλλά οκτώ ολόκληρους βαθμούς σε ένα πρωτάθλημα, που από την αρχή θεωρείτο αρκετά δύσκολο, ωστόσο η κοκκινόμαυρη ομάδα δεν το είχε καταλάβει, πιστεύοντας ακόμη πως αγωνίζεται στην Super League.

Ίσως το… ηχηρό αυτό χαστούκι που δέχτηκε χθες από έναν αντίπαλο, όπως ήταν ο Ναυπακτιακός Αστέρας την… ξυπνήσει πριν είναι αργά για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε αρκετά παιχνίδια δεν έχουν τσαγανό, όπως επί παραδείγματι το χθεσινό παιχνίδι με τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας δεν είχε να χάσει τίποτα, ήρθε, πήρε τον έναν βαθμό κι έφυγε ευχαριστημένη…

ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ…

Η Παναχαϊκή από το ξεκίνημα του αγώνα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι απέναντι στον Ναυπακτιακό Αστέρα, που από την πλευρά του μπήκε κάπως «μουδιασμένα» και από τα πρώτα λεπτά έδειξε να έχει την υπεροχή, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει νωρίς. Ναι μεν δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά ο γκολκίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας Μένιος, ό,τι γινόταν στην περιοχή είτε από αέρος είτε από εδάφους ήταν εκεί σε όσες προσπάθειες και αν έκαναν οι κοκκινόμαυροι ποδοσφαιριστές (4΄, 18΄ Μπουρλάκης, 6΄ Στεργίδης, 19΄Κυβελίδης) μέσα στην περιοχή. Όμως δύο λεπτά αργότερα, ο Μπουρλάκης βρήκε με κάθετη πάσα τον Καρακλάιτς, αυτός βρέθηκε μόνος κι απέναντι από τον Μένιο τον προσπέρασε και έγραψε το 1-0. Αντί το γκολ αυτό να δώσει «φτερά» στους παίκτες της Παναχαϊκής αυτοί επαναπαύτηκαν, νομίζοντας ότι θα πάρουν το ματς με τη φανέλα. Οι παίκτες του Ναυπακτιακού ήσαν πιο ψυχωμένοι και στο 39΄ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νιφορόπουλου, η άμυνα της Παναχαϊκής αδράνησε, ο Γιαννόπουλος κατέβασε ωραία την μπάλα και τροφοδότησε άμεσα τον Μαχαίρα ο οποίος σε κενή εστία έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

ΠΙΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ…

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή θέλησε να βγάλει ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στην φιλοξενούμενη ομάδα, αλλά ο ρέφερι ήταν αρνητικός όταν ζήτησε πέναλτι (46΄) σε ανατροπή του Μπουρλάκη. Ενδεχομένως η φάση αυτή να εκνεύρισε τους ποδοσφαιριστές που πίεζαν αλλά ανορθόδοξα τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Οι κοκκινόμαυροι προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους, το πετύχαιναν αραιά και που με στημένες φάσεις, όμως ο τερματοφύλακας Μένιος φώναζε πολλές φορές «παρών». Και στο 79΄ λίγο έλειψε να έρθει το γκολ, που έψαχνε εναγωνίως η Παναχαϊκή, αλλά το απευθείας φάουλ του Μικελάτου βρήκε το δοκάρι. Μετά τη φάση αυτή, οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν και βγήκαν στην αντεπίθεση όπου με τη σειρά τους, είχαν δοκάρι (86΄) με τον Νιφορόπουλο με την κοκκινόμαυρη ομάδα να φωνάζει εκ νέου όταν στο 89΄ ο Μικελάτος σπρώχτηκε από αμυντικό του Ναυπακτιακού Αστέρα μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ενώ λίγο έλειψε να υπάρχουν «εμφράγματα» στην εκπνοή όταν ο Σταθόπουλος βγήκε μόνος του, αλλά προτίμησε να τελειώσει την προσπάθειά του απέναντι στον Αθανασόπουλο κι όχι να στρώσει δίπλα σε τρεις συμπαίκτες του, που ήσαν ελεύθεροι και φάτσα με την εστία της Παναχαϊκής!

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ζ. Κάλαϊτζιτς): Αθανασόπουλος, Πολίτης, Στασινόπουλος, Σμίλτος, Κωνσταντακόπουλος, Τεγούσης, Κόκας (26΄λ.τρ. Παπαχρονόπουλος, 76΄ Μικελάτος), Μπουρλάκης (76΄ Αλεξόπουλος), Καρακλάιτς, Στεργίδης (61΄Χαντί), Κυβελίδης.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γ. Νταλακούρας): Μένιος, Μπάτσης, Χριστόπουλος (71΄Γιαννιώτης), Γιαννόπουλος, Αργυρόπουλος (76΄Ναομίδης), Μαχαίρας, Καλαμπόκας, Παλαιοπάνος, Καψάσκης (84΄Σταθόπουλος), Μενσάι (84΄Κοντογιάννης), Νιφορόπουλος.

 

MVP: Ο κόσμος

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες στη σκεπαστή βρέθηκε αρκετός κόσμος για να στηρίξει την προσπάθεια της Παναχαϊκής για την 7η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής κόντρα στον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης βλέποντας παράλληλα την κακή εικόνα της ομάδας δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν τους κοκκινόμαυρους για να πάρουν τη νίκη. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ με τους ίδιους να αποχωρούν στο τέλος απογοητευμένοι.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

7η αγωνιστική

ΠΑΟ Βάρδας-Αχέρων Καναλακίου……………..1-2

Παναχαϊκή-Ναυπακτιακός Αστέρας……………1-1

ΑΟ Διαβολιτσίου-Αναγέννηση Άρτας………….2-0

Παναιγιάλειος-Διαγόρας Βραχνεΐκων…………2-2

Τηλυκράτης-Παναγρινιακός……………………….2-0

Εθνικός Σκουλικάδου-Αμβρακικός……….α.α. 3-0

Ρεπό: Αίας Γαστούνης.

ΕΠΟΜΕΝΗ

8η αγωνιστική

ΠΑΟ Βάρδας- Εθνικός Σκουλικάδου

Αμβρακικός Λουτρού-Παναχαϊκή

Αχέρων Καναλακίου-ΑΟ Διαβολιτσίου

Ναυπακτιακός Αστέρας-Παναιγιάλειος

Αναγέννηση Άρτας-Τηλυκράτης

Παναγρινιακός-Αίας Γαστούνης

Ρεπό: Διαγόρας Βραχνεΐκων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement