Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας-Σε επιφυλακή ο Δήμος Πατρέων μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από σήμερα

Published

on

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται και στην Αχαΐα, θέτοντας σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ο καιρός θα παρουσιάσει σήμερα και αύριο επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
α. Από σήμερα τις πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.
γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ
Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων ο Δήμος Πατρέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού σήμερα και αύριο, ενώ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη πως αν υπερχειλίσουν χείμαρροι, να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο του σπιτιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement