Connect with us

Μαγειρική

Γιορτινές ταλιατέλες με κοτόπουλο και συκωτάκια πουλιών      

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο ταλιατέλες

1 συσκευασία συκωτάκια πουλιών καθαρισμένα, ψιλοκομμένα

4 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο, σε μικρές μπουκιές

1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή θυμάρι

1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

1 πράσο, σε ψιλές ροδέλες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ψιλές ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 σφηνάκι κονιάκ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας

½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Δεν τις στραγγίζετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ροδίζετε το κουκουνάρι. Το κρατάτε στην άκρη. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και, μόλις κάψει, ρίχνετε τα συκωτάκια και το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν και ρίχνετε το πράσο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζετε, συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και τα συκωτάκια. Σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες με ρηχή κουτάλα και το λίγο νερό που θα παρασύρει. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, κατεβάζετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικο πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement