Connect with us

Μαγειρική

Μους σοκολάτας με μπράντι και δαμάσκηνα          

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για τη μους

4 αυγά

135 γρ. σοκολάτα

140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%

80 γρ. βούτυρο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1 περγαμόντο, το ξύσμα

Για τα δαμάσκηνα

200 ml μπράντι

200 γρ. δαμάσκηνα

60 γρ. μέλι

100 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά για τα δαμάσκηνα σε 1 μικρή κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε μέχρι να γλασάρουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τη φωτιά. Σε μια μπασίνα βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και μέσα σε μια κατσαρόλα με κοχλάζον νερό ακουμπάτε την μπασίνα. Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και η θερμοκρασία να φτάσει κοντά στους 65 βαθμούς. Χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός εκτός φωτιάς τα αυγά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο χωρίς να αφήσετε να ζεσταθεί πολύ. Προσθέτετε στα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και στο τέλος προσθέτετε την κανέλα. Σερβίρετε σε ποτήρια, βάζετε κάτω τα δαμάσκηνα και από πάνω τη μους. Κρυώνετε για 3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement