Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συρροή ασθενών covid-19 στα Νοσοκομεία

Published

on

Μπορεί χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ να ήταν αισθητά μειωμένος και στην Αχαΐα (415), ωστόσο στις εφημερίες των δύο Νοσοκομείων της Πάτρας το Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε και πάλι συρροή ασθενών με συμπτώματα covid19.

Συγκεκριμένα, στην εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, προχθές Σάββατο προσήλθαν για εξέταση 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 57 ύποπτα, ενώ έγιναν δέκα εισαγωγές ασθενών με covid19.
Η εμφάνιση της γρίπης αυτή την περίοδο επειδή παρουσιάζει ίδια συμπτώματα με τον κορωνοϊό οδηγεί πολύ κόσμο στα νοσοκομεία προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για covid19 ή για γρίπη.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Όσον αφορά στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό η εικόνα και στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας είναι σταθερή. Συγκεκριμένα στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 58 ασθενείς στις κλινικές, έξι περιστατικά στην Παιδιατρική και 12 στις ΜΕΘ Covid19, ενώ στο ΓΝ Πατρών “Αγ. Ανδρέας” νοσηλεύονται 35 ασθενείς στις κλινικές και τρεις στις ΜΕΘ.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Εξ άλλου, χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 11.986 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 415 νέα κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 228 και στην Ηλεία 124.

Ροή ειδήσεων

Advertisement