Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δωρεά σεντονιών στο ΠΓΝΠ- Περιμένει την έγκριση του αιτήματος που έχει υποβάλλει στο νοσοκομείο

O Πατρινός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καλλέργης παρεμβαίνει για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στο δημόσιο σύστημα υγείας

Published

on

 

 

Την πρόθεσή του να δωρίσει καινούργια κλινοσκεπάσματα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που παρατηρούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας γνωστοποίησε ο Πατρινός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καλλέργης.

Ο κ. Καλλέργης ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση που δέχθηκε από συνεργάτη του, ο οποίος προ ημερών χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» όπου διαπίστωσε πως υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις σε κλινοσκεπάσματα και ιδίως σε σεντόνια.

«Ένας συνεργάτης μου που χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά από καρδιαγγειακό πρόβλημα στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ μου ζήτησε εάν μπορώ να συνεισφέρω κάνοντας δωρεά σε σεντόνια διότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη. Αμέσως, εξέφρασα την θετική ανταπόκρισή μου και ζήτησα να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία για αποδοχή της δωρεάς. Απέστειλα επιστολή στο Νοσοκομείο και στον υπεύθυνο Ιματισμού του Νοσοκομείου εκφράζοντας την πρόθεσή μου να προσφέρω 1.000 καινούργια κλινοσκεπάσματα για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ και αναμένω την σχετική έγκριση», δήλωσε στην «Γ» ο κ. Καλλέργης.

Μάλιστα, τόνισε πως «είναι τραγικό στην Ελλάδα του 2022 στην τρίτη πόλη της χώρας να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, ειδικά στον ιματισμό που είναι απαραίτητος για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών διαμονής των ασθενών».

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Καλλέργης έχει επιδείξει εδώ και χρόνια εμπράκτως την ευαισθησία του στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ιδρύματα και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προσφέροντας αθόρυβα.

«Ως εταιρεία είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον τομέα της Δημόσιας Υγείας που τα τελευταία χρόνια λόγω της ύπαρξης της πανδημίας του κορωνοϊού βάλλεται. Τα νοσοκομεία μας έχουν επιφορτιστεί και επιβαρυνθεί με την αυξημένη παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας γιατί όπως γνωρίζουμε η υγειονομική περίθαλψη περιλαμβάνει την άμεση και αποτελεσματική θεραπευτική διαχείριση των ασθενών μέσω των υπηρεσιών που προσφέρονται από το ιατρικό, νοσηλευτικό και γενικότερα από τους επαγγελματίες υγείας», προσθέτει ο κ. Καλλέργης.

Σημειώνεται πως η εταιρεία «Αλέξανδρος Καλλέργης Μηχανήματα», ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Θ. Καλλέργη στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και δραστηριοποιείται στην εμπορία και εξαγωγή χωματουργικών μηχανημάτων και λοιπού κατασκευαστικού εξοπλισμού για δημόσια έργα και βρίσκεται πάντα παρούσα στις ανάγκες που προκύπτουν σε διάφορους τομείς της κοινωνίας μας, τόσο κατά την περίοδο της κρίσης όσο και της πανδημίας αναδεικνύοντας το κοινωνικό της πρόσωπο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement