Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Αναγκαιότητα η βελτίωση της ε.ο. «111»

Published

on

Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΛΦΗ

(ΛΟΓΙΣΤΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ)

Η εθνική οδός 111 αποτελεί την κυρία οδική αρτηρία σύζευξης και επικοινωνίας μεταξύ των χωριών του Δήμου Ερυμάνθου και της πόλης της Πάτρας.

Ως εκ τούτου, καθημερινά διέρχονται επί της συγκεκριμένης οδού , δεκάδες οχήματα, διαφορετικού είδους, μήκους, όγκου, βάρους όπως επιβατικά αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, μεταφέροντας πολίτες, μαθητές, εκπαιδευτικούς από και προς τα χωριά του Δήμου Ερυμάνθου και την Πάτρα.

Υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης με σκοπό την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων, μειώνοντας κατά αυτό τον τρόπο τους πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν εξαιτίας των ελλείψεων και των δυσκολιών του οδικού δικτύου.

Κάλλιστα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί διάνοιξη και διαπλάτυνση αρκετών σημείων- στροφών ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα των διερχόμενων οδηγών αλλά και τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και οδοσήμανσης , των οποίων η έλλειψη, σε αρκετά σημεία, είναι παντελής.

Ενδεικτικά, αναφέρονται κάποια προφανή σημεία τα οποία χρήζουν παρεμβάσεων όπως,  οι στροφές πριν και μετά την διασταύρωση Κουρλαμπά, το τμήμα από την γέφυρα της Χιόνας έως τον οικισμό Διάσελο καθώς και  οι στροφές πριν και μετά το χωριό Σταυροδρόμι , όπως και το τμήμα της Καλλιθέας. Μικρές παρεμβάσεις, μπορούν να επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις σχετιζόμενες με την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων.

Κατανοώντας τις δύσκολες συγκυρίες της εποχής οι οποίες αφορούν  την έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά και άλλου είδους ανακατατάξεις και δυσκολίες που δεν επιτρέπουν την ολοκληρωτική ανακατασκευή της συγκεκριμένης οδού, θα μπορούσαν οι όποιες παρεμβάσεις και τα έργα να πραγματοποιηθούν τμηματικά , σε σημεία υψηλού κινδύνου.

Θεωρώντας ότι, ο Δήμος Ερυμάνθου (σαν σύνολο δραστηριοποιούμενων εντός των ορίων του επιχειρήσεων) αποτελεί ιδιαίτερα παραγωγικό Δήμο όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα και τα παραγόμενα προϊόντα του διοχετεύονται κυρίως  στην αγορά της Πάτρας, καθίσταται απαραίτητη η βελτίωση του οδικού δικτύου ως έργο εντασσόμενο στις βασικές υποδομές εξυπηρέτησης των πολιτών, των επιχειρήσεων και  της διευκόλυνσης της οδικής επικοινωνίας μεταξύ των χωριών αλλά και με την  πόλη της Πάτρας.

Επιπρόσθετα, η μελλοντική αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, γύρωθεν του φράγματος Πείρου –Παραπείρου με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αυξάνει ακόμη περισσότερο την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου της 111 εθνικής οδού για την ασφαλέστερη μετακίνηση των όποιων επισκεπτών.

Τέλος , οι φορολογούμενοι πολίτες, των οποίων κάποιο η κάποια ακίνητα ευρίσκονται εκατέρωθεν και παρακείμενα της εν λόγω εθνικής οδού, αντιμετωπίζονται φορολογικά ως ακίνητα με πρόσοψη σε εθνική οδό ,με συνέπεια να έχουν αυξημένη αντικειμενική αξία αλλά και υψηλότερη φορολόγηση έναντι των υπολοίπων. Προσωπική πεποίθηση αποτελεί πως πέραν και υπεράνω όλων, προέχει ο άνθρωπος και η ασφάλειά του και στην προκειμένη περίπτωση ο μαθητής, ο εκπαιδευτικός, ο παραγωγός, ο εργαζόμενος, ο επισκέπτης και οποιοσδήποτε διέρχεται από την συγκεκριμένη οδό. Δια τούτο, αποτελεί πραγματική ανάγκη η βελτίωση του οδικού δικτύου έστω και σε μεμονωμένα σημεία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement