Connect with us

Μαγειρική

Παγωτό Black Forest

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κεράσια

500 γρ. κεράσια

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. λικέρ αμαρέτο

25 γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό

500 γρ. κρεμά γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ παγωμένη)

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. τυρί κατίκι

60 γρ. γάλα εβαπορέ

8 – 16 γρ. κακάο

4-5 φέτες κέικ σοκολάτας

150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με έναν κερασοκαθαριστή. Προθερμαίνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το βούτυρο και τα κεράσια και μαγειρεύετε για 1′. Σβήνετε με το αμαρέτο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρεύετε για άλλα 3′. Σε αυτό το σημείο θέλετε τα κεράσια να έχουν μαλακώσει ελαφρώς και να υπάρχουν υγρά στο τηγάνι. Αφαιρείτε τα κεράσια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία τα υγρά από τα κεράσια μέχρι να γίνουν σιρόπι. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Βάζετε το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος για 15′ στην κατάψυξη. Στον κάδο του μίξερ βάζετε την παγωμένη κρέμα και χτυπάτε με τον αυγοδάρτη για 3′ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Σε αυτό το σημείο η κρέμα θα αραιώσει ελαφρώς. Χτυπάτε για 3′ ακόμα, μέχρι να έχετε ένα αποτέλεσμα ούτε ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό. Έπειτα, προσθέτετε το κατίκι και το ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα. Σε έναν πολυκόφτη προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και 2/5 από τα κεράσια και τα πολτοποιείτε έτσι ώστε το παγωτό να έχει και κομματάκια. Μεταφέρετε όλα τα κεράσια, το κακάο και τη βάση του παγωτού σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν. Θρυμματίζετε σε χοντρά κομμάτια το κέικ σοκολάτας. Σε μπολ ανακατεύετε καλά τη λιωμένη κουβερτούρα με το σιρόπι από τα κεράσια. Σε ένα φελιζόλ για παγωτό ή σε μακρόστενη φόρμα για κέικ, προσθέτετε 2 δάχτυλα από το παγωτό και με κουτάλι απλώνετε μέρος από τη λιωμένη κουβερτούρα με το κεράσι. Επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση παγωτού και με την υπόλοιπη κουβερτούρα. Μεταφέρετε στην κατάψυξη και αφήνετε για τουλάχιστον 8 ώρες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement