Connect with us

Μαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα ιμάμ μπαϊλντί      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. σπαγγέτι Νο6

5 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες στη μέση

½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, σε ροδέλες

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες

¼ φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό

2 κουτ. σούπας πετιμέζι

½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

¼ φλιτζανιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

μια πρέζα θυμάρι ξερό

1 φλιτζάνι φέτα, χοντροτριμμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε βαθιά τις μελιτζάνες (τη σάρκα τους) χιαστί. Τις αλατίζετε καλά, τις αναποδογυρίζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε 1 ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Ραντίζετε τις μελιτζάνες με 1-2 κουτ. σούπας λάδι και τις ψήνετε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις χοντροκόβετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Τα αλατίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά από μέτρια σε χαμηλή και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να καούν. Προσθέτετε τον πελτέ, το σκόρδο, τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει. Ρίχνετε τις μελιτζάνες, το ξίδι, το πετιμέζι, τα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά. Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνετε και σερβίρετε αμέσως με κουτάλα για σπαγγέτι μαζί με τη σάλτσα και τη φέτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement