Connect with us

Αθλητισμός

H «αμαζόνα» της Πάτρας

Published

on

Η Σοφία Καρπή εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις στης στην Ιππασία γράφοντας ιστορία για την πόλη μας καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στην Κατηγορία

 

Συνέντευξη στον Χαράλαμπο Κ. Γαλαριώτη

Μια εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Πατρινή αθλήτρια, Σοφία Καρπή στο φθινοπωρινό κύπελλο 2022 που διεξήχθη στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων το Σαββατοκύριακο 29-30 Οκτωβρίου.

Η Πατρινή αθλήτρια μάγεψε τους πάντες με το άλογό της Savvy (Saveur Des Champs). Η «αμαζόνα» βήμα-βήμα, με σταθερότητα και πολλές ώρες προπόνησης διαγράφει ανοδική πορεία στην Ιππασία και έγραψε ιστορία για την πόλη μας που για πρώτη φορά εκπροσωπείται σε μια από τις υψηλότερες κατηγορίες.

Με την συμμετοχή της στην τρίτη μεγαλύτερη κατηγορία στο ελληνικό πρωτάθλημα ύψους 1.30m του φθινοπωρινού κυπέλλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, η Σοφία Καρπή κατέκτησε την 1η θέση. Μια διάκριση που της ανοίγει την «πόρτα» για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ποια είναι η Σοφία Καρπή

Η Σοφία Καρπή είναι γεννημένη στις 26/04/06 και πηγαίνει στη Β’ λυκείου. Επαγγελματικά την ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθεί στη διοίκηση επιχειρήσεων χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει το αγαπημένο της άθλημα που είναι η Ιππασία.

Ως άνθρωπος είναι ενεργητική, με όρεξη και με έφεση γενικότερα σε όλα τ΄ αθλήματα και γι’ αυτό για όσους δεν γνωρίζουν παίζει και ποδόσφαιρο καθώς ανήκει στην ομάδα του Ίκαρου Πετρωτού.

Της αρέσει πολύ να περνάει χρόνο με τους φίλους της και γενικότερα είναι ένα κοινωνικό άτομο. Της αρέσει να βάζει στόχους σε διάφορους τομείς της ζωής της με σκοπό να τους πετυχαίνει.

Εκτός ιππασίας ασχολείται με απλά πράγματα, όπως να βγαίνει βόλτες με τους φίλους της αλλά και να περνάει χρόνο και με τα άλλα κατοικίδιά της όπως είναι τα σκυλάκια της που της αρέσει να τα εκπαιδεύει.

 

Η Σοφία Καρπή μίλησε στη «Γ» για την Ιππασία και τους στόχους που έχει βάλει.

Ποιο ήταν το ερέθισμα που σε έκανε να ασχοληθείς με την ιππασία και από ποια ηλικία ξεκίνησες;

Σ.Κ.: Το ερέθισμα που με έκανε να ασχοληθώ με την ιππασία ήταν η αγάπη μου για τα άλογα η οποία υπήρχε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ξεκίνησα από τριών χρόνων με βόλτες και πιο συστηματικά στα 12 στην Έκτη Δημοτικού.

 

Πόσο ακριβό είναι αυτό το σπορ;

Σ.Κ.: Στον πρωταθλητισμό είναι όντως ένα απ’ τα ακριβότερα αθλήματα, αλλά στην κατηγορία του ατομικού αθλητισμού είναι ένα προσιτό σπορ για τα χρήματα που επενδύεις, αφού εισπράττεις πολλά περισσότερα.

 

Το άλογο είναι δικό σου; Πώς το ονομάζεις;

Σ.Κ.: Προέρχεται απ’ τη Γαλλία εξ ου και το όνομά της (Saveur des Champs), ενώ το υποκοριστικό της είναι Savvy. Αρχικά κάποιος άλλος αθλητής που εκτιμώ την έφερε στην Ελλάδα και με τη βοήθεια του προπονητή μου έφθασε στα χέρια μου (προσωπικά πιστεύω ήταν γραφτό).

Πώς κρίνεις τη συνύπαρξή σου με το άλογο και πόσες ώρες αφιερώνεις για να το φροντίσεις;

Σ.Κ.: Είναι ένα ζώο με τεράστια συναισθηματική νοημοσύνη και για να κατορθώσουμε κάτι τόσο σημαντικό είναι αναγκαίο να υπάρχει δυνατός δεσμός ανάμεσα στο άλογο και τον ιππέα. Αυτό επιτυγχάνεται με πολλές ώρες φροντίδας που απευθύνονται στη σχέση μεταξύ μας, επιπλέον του χρόνου που αφιερώνουμε καθημερινώς στην προπόνηση. Φυσικά η ιππική εγκατάσταση που έχω διαλέξει της παρέχει πάντα φροντιστές που είναι υπεύθυνοι για την υγεία και την ευζωία της.

Εν τέλει δεν μπορεί να θεωρηθεί δύσκολο τίποτα το οποίο κάνεις από αγάπη και σε ολοκληρώνει.

 

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Σ.Κ.: Αρχικά, ο πρωταρχικός και πιο σημαντικός μου στόχος είναι να συνεχίσω να ζω ευτυχισμένη με το άλογό μου και με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά φυσικά υπάρχει και κάποια μεσοπρόθεσμη στοχοθεσία που είναι να έχουμε επιτυχίες στο πανελλήνιο ιππικό πρωτάθλημα, ώστε να έχουμε την ευκαιρία διεκδίκησης της συμμετοχής μας στην κατηγορία των Αμαζόνων με απώτερο σκοπό μια πολυπόθητη θέση στην Εθνική ομάδα και τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.

 

Πέρα από την Ιππασία που είναι σημαντικό για σένα, ποιον επαγγελματικό χώρο θέλεις να ακολουθήσεις;

Σ.Κ.: Παρόλη την αγάπη και την αφοσίωση που έχω σε αυτό το άθλημα θα με ενδιέφερε η διοίκηση επιχειρήσεων στον επαγγελματικό τομέα. Αυτό δεν αναιρεί βέβαια το γεγονός ότι θα παραμείνω αθλήτρια ιππασίας για όλη μου τη ζωή.

Αληθεύει ότι παίζεις και ποδόσφαιρο;

Σ.Κ.: Ναι αληθεύει πως στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο καθώς είναι βοηθητικό όταν ασχολείσαι με οποιοδήποτε άθλημα να κάνεις και κάποια άλλη δραστηριότητα συμπληρωματικά. Επέλεξα το ποδόσφαιρο διότι είναι ένα άθλημα με πολύ πάθος και αδρεναλίνη το οποίο βελτιώνει σημαντικά τη φυσική μου κατάσταση και μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση.

 

Μια κοπέλα της ηλικίας σου πώς μπορεί να τα συνδυάσει όλα αυτά μαζί; Έχεις ελεύθερο χρόνο και για εσένα;

Σ.Κ.: Πάρα το γεγονός ότι είμαι πολύ αφοσιωμένη στο άθλημα και περνάω πολλές ώρες στη σχολή ιππασίας καταφέρνω με οργανωτικότητα να έχω ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιώ διασκεδάζοντας με τους φίλους μου, βλέποντας τους αγαπημένους μου ανθρώπους, και περνώντας χρόνο με τα σκυλιά μου.

 

H Σοφία Καρπή στα γραφεία της Γνώμης με τον συντάκτη Χαράλαμπο Γαλαριώτη

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement