Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το «καταφύγιο» της αλήθειας

Published

on

 

 

Η καλύτερη απάντηση στην «λάσπη»  είναι πάντοτε η αλήθεια. Εάν λοιπόν η κυβέρνηση – και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – γνωρίζουν ότι βάλλονται αδίκως και βρίσκονται μπροστά σε μία ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης, δεν έχουν τίποτα άλλο να πράξουν από το να αποκαλύψουν την αλήθεια. Και νομίζουμε ότι έχουν τις δυνατότητες. Μία κυβέρνηση έχει πάντα μεγάλες δυνατότητες αποκάλυψης της αλήθειας, όσο καλά και να είναι κρυμμένη, όποιους και αν αφορά. Είναι πιθανόν κάτι τέτοιο να σηματοδοτήσει έναν «πόλεμο» με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα; Ασφαλώς. Όμως, όπως φαίνεται, ο «πόλεμος» έχει ήδη ξεκινήσει. Με προφανή στόχο, είτε να συρθεί ο πρωθυπουργός σε κάποιες επιλογές (ποιες, άραγε;), είτε να συρθεί στις κάλπες σοβαρά «τραυματισμένος» και να μην πετύχει η ΝΔ μία ισχυρή νίκη στις πρώτες εκλογές που θα αποτελέσει εφαλτήριο αυτοδυναμίας στις δεύτερες.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Είναι όμως και πονηροί. Δεν αντέχει η χώρα πολιτικές τρικυμίες γιατί έχει άλλα σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Ο «δύσκολος» χειμώνας που όλοι έλεγαν, είναι εδώ. Και η κοινωνία απειλείται από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Και επίσης, μία Ελλάδα σε πολιτική κρίση, είναι… βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με δύο ενδεχόμενα: Ή βρισκόμαστε μπροστά σε μία προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο άμεσο και δυναμικό τρόπο ή βρισκόμαστε μπροστά σε γεγονότα και αποκαλύψεις που συνιστούν πολύ σοβαρές «ανορθογραφίες».

Όπως και να έχει, τρόπος αντίδρασης πάντα υπάρχει. Είναι η αλήθεια. Και η αποκάλυψή της, άμεσα. Χωρίς χρονοτριβή, χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες. Η αλήθεια είναι πάντα το καταφύγιο της δημοκρατίας…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement