Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ταξίδι

Ο έξυπνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη ναυτία σε κάθε σας ταξίδι

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία συναρπαστική διαδρομή μέσα από τα ωραιότερα, τα πιο πυκνά, τα πιο άγρια δάση της Ελλάδας. Σε στριφογυριστούς δρόμους που «σχίζουν» τις κατάφυτες πλαγιές των πιο ψηλών βουνών, ανάμεσα σε γραφικά χωριά με πανοραμική θέα στη θάλασσα. Ένα απολαυστικό road trip σε κάποιους από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας μας είναι μία μοναδική διαδικασία εξερεύνησης και την ίδια στιγμή ένας τρόπος ταξιδιού που μάς φέρνει πολύ κοντά στη φύση.

Δεν είναι, ωστόσο, για όλους ό,τι καλύτερο ένα πολύωρο ταξίδι σε δρόμους με πολλές εναλλασσόμενες στροφές. Ακόμα κι αν ανήκετε στην κατηγορία των ταξιδιωτών που αγχώνονται και μόνο στη σκέψη της ναυτίας ή αν έχετε μικρά παιδιά που δυσανασχετούν στην ιδέα της κατάποσης ενός χαπιού, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να μη στερηθεί κανείς αυτή την τόσο διασκεδαστική εμπειρία ταξιδιού.

Από τι, όμως, ακριβώς, προκαλείται η ναυτία; Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι σαν «ασυμφωνία» της πραγματικής κίνησης που βιώνει το άτομο με την αντιλαμβανόμενη κίνηση, η οποία καθορίζεται από τη συνεργασία των αυτιών και των ματιών. Τις περισσότερες φορές μας κάνει να νιώθουμε ένα αίσθημα δυσφορίας και μία έντονη ζάλη στο κεφάλι και το στομάχι μας συνοδευόμενη από τάση για εμετό. Σίγουρα, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο συναίσθημα που μπορεί να προκαλέσει κακή διάθεση για πολλές ώρες, ακόμα και αφού έχουμε φτάσει στον προορισμό μας.

 

Έτσι, πριν αναχωρήσουμε για το πιο πρόσφατο οικογενειακό ταξίδι μας στην ορεινή Κορινθία φροντίσαμε να έχουμε μαζί μας κάτι πραγματικά απαραίτητο προκειμένου να χαρούμε στο έπακρο μία από τις πιο όμορφες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος με αυτοκίνητο στην ορεινή Ελλάδα. Το μπλε κουτάκι του Travelfix ΟDF κάνει «θαύματα» καταπολεμώντας το αίσθημα ναυτίας σε κάθε μα κάθε διαδρομή.

Το Travelfix ODF σε μορφή ταινίας που διαλύεται στο στόμα είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο και για παιδιά από 7 ετών και πάνω, που βασίζεται επίσης στο ginger (τη γνωστή δηλαδή πιπερόριζα), στο κόκκινο τζίνσενγκ και στο χαμομήλι και ηρεμεί τον οργανισμό χωρίς να προκαλεί υπνηλία. Παράλληλα, βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία και έχει αντιεμετικές ιδιότητες. Ένα πολύ εξελιγμένο προϊόν που δρα γρήγορα στον οργανισμό, ακριβώς επειδή είναι σε μορφή ταινίας, και είναι η ιδανική λύση για τα παιδιά που έχουν δυσκολία στην κατάποση των παραδοσιακών χαπιών. Μία με 2 ταινίες είναι αρκετές περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ενώ για τα παιδιά ως 12 ετών η δοσολογία είναι μισή ταινία 30 λεπτά πριν το ταξίδι.

Εξίσου απαραίτητο μπορεί να αποδειχθεί και κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού και, φυσικά, ενός ταξιδιού με πλοίο, όταν το αίσθημα της ναυτίας μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυσάρεστο. Ειδικά αν «πέσετε» σε μέρα με κακοκαιρία οι αναταράξεις και τα υψηλά μποφόρ μπορεί να χαλάσουν εντελώς το ταξίδι σας. Πόσες φορές δεν έχουμε κατέβει από ένα αεροπλάνο, νιώθοντας πως δυσκολευόμαστε πολύ ακόμα και να συντονίσουμε τις κινήσεις μας, νιώθοντας ιδιαίτερα άσχημα ακόμα και ολόκληρη την υπόλοιπή ημέρα; Ή πόσες φορές έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας να στεκόμαστε όρθιοι στο πλοίο περιμένοντας να έρθει η ώρα της αποβίβασης νιώθοντας πολύ έντονη ζάλη και τάση για εμετό από το συνεχόμενο κούνημα του πλοίου;

Βεβαίως αν προτιμάτε τις γνωστές και πιο κλασικές επιλογές μπορείτε να προτιμήσετε το Travelfix σε μορφή δισκίου που δρα εξίσου καταπραϋντικά στο πεπτικό σύστημα. Είναι ο πιο φυσικός τρόπος καταπολέμησης της ναυτίας και του εμετού που κάνει πραγματικά διαφορά ακόμα και για όσους δυσκολεύονται πάρα πολύ όταν υπάρχουν απότομες στροφές ή αναταράξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσετε 2 με 3 δισκία αρκούν για να εξαλείψουν κάθε άσχημο αίσθημα ανακατωσούρας ώστε να απολαύσετε κάθε στιγμή με το αυτοκίνητο, ενώ για τα παιδιά ως 12 ετών ένα δισκίο αρκεί. Και το καλύτερο είναι πως το ginger δεν θα σας φέρει καθόλου υπνηλία, ώστε να μη χάσετε στιγμή από την όμορφη διαδρομή.

Είτε με το συμπλήρωμα διατροφής Travelfix ODF σε εξελιγμένη μορφή ταινίας Travelfix ODF είτε με το κλασικό χαπάκι Travelfix θα δείτε να εξαλείφεται οποιοδήποτε άσχημο και περιοριστικό συναίσθημα αδιαθεσίας και θα αισθανθείτε πολύ πιο άνετοι και χαλαροί σε κάθε ταξίδι σας.

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ:106170/11-12-2014, 27864/28-02-2020 (Τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης). Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement