Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ο Μητσοτάκης αντιμέτωπος με… την απογοήτευση

Published

on

 

 

Αν υπάρχει κάτι που βαρύνει ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με το δυστύχημα στα Τέμπη είναι ότι δεν πέτυχε να καλύψει τις διαχρονικές ανεπάρκειες στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Μία κυβέρνηση που κατάφερε να αλλάξει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, χρεώνεται από την ελληνική κοινωνία μία αποτυχία, σε ένα πρόβλημα, γνωστό και υπαρκτό επί πολλά χρόνια.  Με άλλα λόγια, η σημερινή κυβέρνηση μετριέται με το ύψος του πήχη που η ίδια έθεσε. Ακριβώς έτσι όπως μετριέται και κάθε άνθρωπος. Από τον ανίκανο ή τον μέτρια ικανό δεν περιμένεις πολλά. Από τον ικανό όμως, περιμένεις περισσότερα.

Μία κυβέρνηση, λοιπόν, που στη διάρκεια του βίου της αναμετρήθηκε με πολλές κρίσεις – κάποιες κοσμοϊστορικές – και σε γενικές γραμμές ανταπεξήλθε, χρεώνεται γιατί απέτυχε να λύσει ένα γνωστό και πολυετές πρόβλημα.

Σε ανάρτησή του, την περασμένη Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε μεταξύ άλλων: «Προσωπικά είμαι στην πολιτική για να αλλάξω αυτή την “κακιά την χώρα”, αυτήν την παλαιά Ελλάδα που μας πληγώνει. Γι’ αυτό προσπαθώ, κάθε μέρα. Άλλοτε τα καταφέρνω και άλλοτε όχι».

Δεκτή η… απολογία του πρωθυπουργού. Δεκτό, ότι ένας άνθρωπος – ακόμα και ο πρωθυπουργός – δεν μπορεί πάντα να τα καταφέρνει όλα, θα έχει και αποτυχίες.  Και οι αποτυχίες μετρούν διπλά και τρίδιπλα, όταν αυτός ο πολιτικός έχει δεσμευτεί να τα αλλάξει όλα. Και μάλιστα, όταν είναι ο πρωθυπουργός μίας χώρας που μέσα σε ελάχιστα χρόνια πέτυχε ένα τεράστιο ψηφιακό άλμα, που αντιμετώπισε μία πανδημία, που έκλεισε τα σύνορα και αντιμετώπισε δυναμικά την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, που βελτίωσε το οικονομικό κλίμα αφαιρώντας – και όχι προσθέτοντας – φόρους.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν προκάλεσε μόνο ένα εύλογο συναισθηματικό τσουνάμι για τις άδικες απώλειες. Σε πολλούς, προκάλεσε και ένα έντονο αίσθημα απογοήτευσης, γιατί για πρώτη φορά και με τόσο «ηχηρό» τρόπο, η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη.

Με αυτό το αίσθημα απογοήτευσης έχει να αντιπαλέψει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πείθοντας εκ νέου ότι μπορεί να σαρώσει την «κακιά χώρα»…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement