Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Γιάννης Ταπεινός: «Ο κόσμος απαιτεί την αλήθεια»

Δοκιμασμένος στα κοινά, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, μιλά στη «Γ»

Published

on

Με ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο του και τους συμπολίτες του, τους οποίους έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις στο παρελθόν, ο Γιάννης Ταπεινός δίνει τη δική του «μάχη» για την πολιτική αλλαγή, ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα.

Ο κ. Ταπεινός μίλησε στη «Γ» για τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, για το διακύβευμα των εκλογών, αλλά και για θετικά μηνύματα που εισπράττει στις περιοδείες του.

ΕΡ.: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ;

Όσο πλησιάζουμε προς την 21η Μαΐου θα ζούμε την ένταση της γνωστής και πεπερασμένης προεκλογικής τακτικής του «διπόλου» που επιδιώκουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ψευτοδιλήμματα στους πολίτες. Ο στόχος είναι προφανής: να εγκλωβίσουν τους ψηφοφόρους σε τεχνητές πολώσεις ώστε να πάρουν την προσοχή τους από τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μην δουν όσα διακυβεύονται για το άμεσο μέλλον τους. Να ακούσουν μόνο την ηχώ των συνθημάτων.
Οι στόχοι στους οποίους αναφέρεστε δεν είναι δηλαδή τίποτα άλλο από τη δίψα τους για την εξουσία. Το γεγονός και μόνο ότι μένουν σε αυτό το αφήγημα και το αναμασάνε ξανά και ξανά αναζητώντας οπαδούς και όχι ακροατές, δείχνει και πόσο μεγάλη απόσταση έχουν από την πραγματικότητα της κοινωνικής βάσης. Πόσο μακριά είναι πλέον από τους πολίτες και τα προβλήματά τους, πόσο προκλητικά αδιαφορούν για έναν προεκλογικό διάλογο ουσίας μαζί τους.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ λοιπόν σε αυτές τις εκλογές και σε αυτό το τοπίο που επικρατεί, είναι να δώσει απαντήσεις στους πολίτες για τα πολλά τους προβλήματα. Να τους πείσει ότι απαιτείται η επιστροφή στον ορθό λόγο, στον οραματικό πολιτικό σχεδιασμό που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να κάνει τον πολίτη να δει πίσω από το νέφος των ψευδών διλημμάτων και να αποφασίσει για το μέλλον του και το μέλλον της χώρας με το μυαλό και την καρδιά και όχι με το θυμικό του.
Αν τώρα ρωτάτε σε σχέση με τις κινήσεις της επόμενης μέρας, να είστε βέβαιοι ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του και θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε η χώρα να μην μείνει ακυβέρνητη. Έχει αποδείξει ιστορικά ότι είναι κόμμα ευθύνης και όχι ευκαιρίας. Θα το αποδείξει και άλλη μια φορά με τον δικό του τρόπο καθώς το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει επισημάνει και ο πρόεδρός μας ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν το ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ως αυτοσκοπός αλλά το ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει η όποια κυβέρνηση προκύψει.

ΕΡ.: Τι νέο φέρνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τι εννοεί ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν κάνει λόγο για πολιτική αλλαγή;

Δεν υπάρχει νομίζω κανένας Έλληνας πολίτης που να μην πιστεύει ότι απαιτείται μια ριζική πολιτική αλλαγή και ανασύνταξη. Ένα νέο δηλαδή πρότυπο διακυβέρνησης που θα επαναφέρει στο προσκήνιο λέξεις όπως η αξιοπιστία, η σταθερότητα, η λογική και η σοβαρότητα και ακολούθως έννοιες όπως η αξιοκρατία, η κοινωνική ισότητα, η διαφάνεια, η εντιμότητα, η εθνική αξιοπρέπεια, η ισονομία, η δικαιοσύνη.
Ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα τη διάψευση όλων των προσδοκιών που είχαν δημιουργήσει η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με αυτό την κατάρρευση των εννοιών όπως τις γνωρίζαμε. Πλέον καταδεικνύεται στην πράξη και σε όλα τα επίπεδα ότι μόνο μια ανανεωμένη, σύγχρονη, σοσιαλδημοκρατική παράταξη μπορεί να φέρει ένα νέο πολιτικό λόγο στη χώρα. Και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που ιστορικά έκανε όλες τις μεγάλες τομές στην Ελλάδα.
Σήμερα 42 χρόνια μετά τη σπουδαία νίκη της Αλλαγής με τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ πιάνει ξανά το νήμα της ιστορίας, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες του και ξανασυνδέεται με τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα έχοντας τη δική του σύγχρονη, βιώσιμη και οραματική πρόταση διακυβέρνησης.
Το ΠΑΣΟΚ δίνει ελπίδα και διέξοδο στους πολίτες σε όλους τους τομείς της ζωής τους και ναι, μπορεί να επανακαθορίσει την πορεία της χώρας στο μέλλον, να φέρει ξανά τη μεγάλη αλλαγή για τον τόπο.

ΕΡ.: Γιατί να σας ψηφίσουν οι Αχαιοί;

Η ψήφος είναι μια εντελώς προσωπική υπόθεση με εξίσου προσωπικά κριτήρια. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό κριτήριο για έναν πολίτη σε αυτή τη διαδικασία της κάλπης είναι η εμπιστοσύνη. Το πόσο κοντά του δηλαδή νιώθει έναν υποψήφιο, πόσο τον έχει πείσει για τις προθέσεις και τις ικανότητές του, για τους αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα, πόσο αληθινή και έντιμη βρίσκει την προσέγγιση στα προβλήματά του. Το κριτήριο των πολιτών είναι αλάνθαστο και δεν παρασύρεται από ανέξοδες και κενές περιεχομένου υποσχέσεις.
Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι η ειλικρίνεια με την οποία πορεύτηκα και εξακολουθώ να πορεύομαι στα κοινά, γίνεται αντιληπτή και αξιολογείται από τους πολίτες, όπως και το γεγονός ότι ουδέποτε κυνήγησα την καρέκλα ή κάθισα εμμονικά πάνω σε αυτή. Αυτή την αίσθηση έχω στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με τους πολίτες και στις συζητήσεις που κάνουμε και έχουν επίκεντρο κυρίως τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Διότι, κακά τα ψέματα, η καθημερινότητα είναι η ζωή του πολίτη. Εκεί πρέπει να παρέμβουμε πρώτα από όλα για να ανακουφιστούν οι άνθρωποι του μεροκάματου και της μεσαίας τάξης οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως. Να πω εδώ βέβαια, ότι δεν αρκεί κανείς να είναι δίπλα στους πολίτες στο δρόμο για τις εκλογές. Σημασία έχει να είμαστε δίπλα τους και μετά την κάλπη. Στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους. Και εγώ ήμουν και θα είμαι πάντα παρών σε αυτή τη διαδικασία. Ο κόσμος απαιτεί την αλήθεια και μόνο με την αλήθεια σου μπορείς να τον προσεγγίσεις. Με την αλήθεια και με τις θέσεις σου, με τις προτάσεις σου. Τα συνθήματα χρεοκοπούν. Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση και είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή μου να συναντώ πολίτες που συμμερίζονται το όραμά μου για τον τόπο μας και ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα τους και αύριο το πρωί.

ΕΡ.: Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τις περιοδείες σας στην Αχαΐα;

Τα μηνύματα είναι πάρα πολύ θετικά και αισιόδοξα από το νομό μας ο οποίος συνδέεται ιστορικά με τη δημοκρατική παράταξη. Ο δημοκρατικός κόσμος επιστρέφει στο Κίνημα που ταυτίστηκε με τις μεγάλες διεκδικήσεις του. Και επιστρέφει με πίστη και ελπίδα. Ευελπιστούμε λοιπόν σε μια πολύ καλή επίδοση και σε μια δεύτερη έδρα στην Αχαΐα.
Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, είναι σαφές νομίζω ότι ο πολίτης έχει χρέος απέναντι στον εαυτό του και μόνο σ εαυτόν, να προσέλθει έχοντας σκεφτεί διπλά και τριπλά τι θα σημαίνει η ψήφος του για τη ζωή του. Έχοντας διαβάσει και συγκρίνει προγραμματικές θέσεις και φυσικά έχοντας αναλογιστεί σε τι μεταφράζεται η κάθε θέση ή η κάθε μη θέση για τα θέματα που τον αφορούν. Θα έλεγα ότι τα κυρίαρχα ζητήματα είναι αυτά που το ΠΑΣΟΚ θέτει σε πρώτη γραμμή στον προεκλογικό διάλογο και ως όρο για το περιεχόμενο της πολιτικής που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση.

Αυτά είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα κόκκινα δάνεια, ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα με νέες θέσεις εργασίας, ένα ενισχυμένο ΕΣΥ, η στήριξη των δημόσιων υποδομών στον τομέα της παιδείας και των μεταφορών, η ενίσχυση του ρόλου των ανεξάρτητων αρχών, η επαναφορά των κανόνων δικαίου και της διαφάνειας και μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους νέους για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, τη δική τους οικογένεια.
Αυτά είναι που θα βρούμε μπροστά μας την επόμενη μέρα και όχι διλήμματα του τύπου Μητσοτάκης ή Τσίπρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement