Connect with us

Μαγειρική

Πικάντικος τραχανάς με πελτέ και γιαούρτι  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. τραχανά, ξινό

1.200 ml νερό ή ζωμό κρέατος

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

½ κουτ.γλυκού μπούκοβο

6-8 λιαστά τοματάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ. πρόβειο γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:

Σε 1 κατσαρόλα βάζετε το νερό ή τον ζωμό και την τοποθετείτε δυνατή φωτιά να βράσει. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, τον τραχανά, το μπούκοβο, τα τοματίνια, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 25΄, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε και αφού κρυώσει ελαφρά ο τραχανάς, προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρετε τον τραχανά με επιπλέον γιαούρτι και μπούκοβο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement