Μαγειρική
Πικάντικος τραχανάς με πελτέ και γιαούρτι
Υλικά (για 4 άτομα)
250 γρ. τραχανά, ξινό
1.200 ml νερό ή ζωμό κρέατος
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
½ κουτ.γλυκού μπούκοβο
6-8 λιαστά τοματάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. πρόβειο γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Σε 1 κατσαρόλα βάζετε το νερό ή τον ζωμό και την τοποθετείτε δυνατή φωτιά να βράσει. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, τον τραχανά, το μπούκοβο, τα τοματίνια, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 25΄, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε και αφού κρυώσει ελαφρά ο τραχανάς, προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρετε τον τραχανά με επιπλέον γιαούρτι και μπούκοβο.