Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπύρος Τσιρώνης: «Όχημα ελπίδας για την ανάσταση της Ελλάδας η ΝΙΚΗ»

Published

on

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “ΝΙΚΗ”, μετά από επίπονη προετοιμασία τεσσάρων περίπου ετών, παίρνει μέρος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, με συνδυασμούς σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

«Τα στελέχη και τα μέλη της “ΝΙΚΗΣ” εγκαταλείπουν τη σιωπή της εξέδρας και κατεβαίνουν στον στίβο της πολιτικής μάχης, με τη συνείδηση ότι ο δρόμος για την ΝΙΚΗ του Ελληνισμού, είναι δρόμος ανιδιοτελούς προσφοράς και θυσίας», επισημαίνει στις ομιλίες του ο ιδρυτικός πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ», Δάσκαλος, Θεολόγος, Συγγραφέας, Δημήτρης Νατσιός.

Στην εκλογική περιφέρεια της Αχαϊας, ξεχωριστή είναι η υποψηφιότητα του Σπύρου Τσιρώνη, γέννημα θρέμμα Πατρινού, ο οποίος εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας».
«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά από το να δηλώσω παρόν, στο προσκλητήριο του Δ. Νατσιού, για μία Ελλάδα που νοσταλγούμε και έχουμε την ευθύνη να αγωνιστούμε, ώστε να την χαρίσουμε στα παιδιά μας. Ευθύνη που τόνισαν μεγάλοι Άγιοι της εκκλησίας μας, όπως ο Μέγας Βασίλειος (“Ο σιωπών δοκεί συναινείν”) και ο Άγιος Παϊσιος (“…ο καθένας από εμάς θα δώσει λόγο για το τί στάση κράτησε αυτά τα δύσκολα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.
Σε συνέντευξη του στη «Γ» αναλύει τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην απόφαση του να αναμιχθεί με την πολιτική, δίνει το στίγμα της «ΝΙΚΗΣ», ενώ κάνει και εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1. Ποιο είναι το κίνητρο που σας οδήγησε στην απόφαση να κατεβείτε στον στίβο της πολιτικής;

Είναι κυρίως το αίσθημα της ευθύνης, στο ερώτημα «τι είδους χώρα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας», σε συνδυασμό με την αγωνία και τον ορατό κίνδυνο πως αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, θα είναι πλέον αργά να αντιδράσουμε.
Η αποστασιοποίηση, η απόκρυψη και πολλές φορές η διακωμώδηση των αξιών της πίστης και της πατρίδας μας είναι τόσο έντονη που φτάνει σε επίπεδα ασέβειας και βλασφημίας.
Σήμερα άραγε αντιλαμβανόμαστε ότι «θερίζουμε» καρπούς από αυτήν την παιδεία που σπείραμε;
Ποιος ρωτήθηκε γι’ αυτήν την αλλαγή; Ποιος συμφώνησε; Και τελικά ποιος αποφάσισε;
Ο Μέγας Βασίλειος είπε πως «ο σιωπών δοκεί συναινείν». Εγώ και οι συνυποψήφιοί μου, δεν συναινέσαμε και δεν συναινούμε σε όλα αυτά που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας.
Αλλά αυτό, μέχρι τώρα, γινόταν στο μικρόκοσμο του καθενός μας. Κάθε ατομική μάχη που κερδίζαμε, π.χ. στο σχολείο, στο να μην σταματήσει η προσευχή, στο να εκκλησιαστούν τα παιδιά μας, ήταν μια μάχη κερδισμένη για το δικό μας σχολείο, αλλά όχι και για τα διπλανά σχολεία.
Παλεύαμε μέσα από συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μέσα από σωματεία να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε τις αξίες του Έθνους μας μέσα από εορτές και εκδηλώσεις, αλλά το δίπλα σχολείο δεν το έκανε. Ξεσηκωθήκαμε και δεν συναινέσαμε στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και παρά το αυθόρμητο δημοψήφισμα που αποτέλεσαν τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι φωνές μας δεν εισακούστηκαν.
Το σύστημα έχει πολλούς τρόπους να σε απογοητεύσει. Έχει πολλά κεφάλια η Λερναία Ύδρα και όσα και αν κόβαμε έβγαιναν και άλλα. Και τελικά φτάνεις στο δίλημμα: ή σιωπώ και δέχομαι αδιαμαρτύρητα αυτά που συμβαίνουν και αυτά που θα συμβούν ή σταματώ να λειτουργώ ως μονάδα ή μια μικρή ομάδα και ψάχνω να ενώσω τη φωνή μου με ότι πρεσβεύει αυθεντικά και όχι «ψεύτικα» τα ιδανικά μου.
Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από την βολή των καναπέδων και τις καρέκλες των καφενείων, να αφήσουμε τις διαπιστώσεις πως όλοι οι άλλοι φταίνε και να σηκώσουμε τα μανίκια, να «σπάσουμε αυγά», να εκτεθούμε και να διεκδικήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει και θέλουμε να κληρονομήσουν τα παιδιά μας. «Το κακό θα θριαμβεύσει μόνο όσο το καλό μένει άπραγο.»
Εμείς δεν μένουμε άπραγοι.

2..Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων απευθύνεται η ΝΙΚΗ;

Σε όλον τον καλοπροαίρετο και υγιώς σκεπτόμενο ελληνικό λαό. Απευθύνεται σε όλους αυτούς που δεν χωρίζουν τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς. Σε αυτούς που σέβονται τις αιώνιες αξίες που οδήγησαν τον ελληνισμό σε μεγάλες νίκες στο παρελθόν.
Για να ξαναπάει η Ελλάδα μπροστά, πρέπει να κοιτάξει πίσω και να δει που χάθηκε η πορεία. Από ποιες ράγες εκτροχιαστήκαμε και γρήγορα να ξαναμπεί στη σωστή πορεία. Και οι ράγες αυτές δεν είναι άλλες από την ελληνορθόδοξη παιδεία και την οικογένεια.
Επίσης απευθύνεται σε εκείνο το 40% των ψηφοφόρων, το οποίο αηδιασμένο από την πολιτική “βεντάλια” που του δίνεται ως επιλογή, τελικά επιλέγει να κάτσει σπίτι του. Και δεν σας κρύβω ότι στις προηγούμενες εκλογές πάλεψα με τον εαυτό μου για να φτάσω μέχρι την κάλπη και να έχω την συνείδηση μου μετά ήσυχη.
Σε αυτούς απευθυνόμαστε και τους λέμε ότι υπάρχει ελπίδα. Και θα υπάρχει όσο υπάρχουν ακόμα Έλληνες που παλεύουν με φιλότιμο να αναστήσουν την Ελλάδα. Και η ΝΙΚΗ είναι ακριβώς αυτό. Το «όχημα ελπίδας» που θα ενώσει την «καλή μαγιά» του Μακρυγιάννη.

Λένε ότι οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ είναι άνθρωποι που έχουν σχέση με την εκκλησία. Ισχύει;
Η εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών, το οποίο αποτελεί το σώμα Χριστού με κεφαλή τον ίδιο τον Χριστό. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι ναι,

δόξα τω Θεώ, είμαστε άνθρωποι της εκκλησίας.
Λυπάμαι ειλικρινά για όποιον θέτει εαυτόν, εκτός της κιβωτού της εκκλησίας. Αν μας κατηγορούν για αυτή τη σχέση, εμείς τους απαντούμε πως είναι τιμή μας.
Για ένα Κίνημα το οποίο προβάλει τις αξίες της Ρωμιοσύνης σε κάθε του εκδήλωση, είναι λογικό πως ο κόσμος που βρίσκεται στους κόλπους του, θα είναι άνθρωποι που σέβονται την «εθνοσωτήριο» μάνα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Φώτης Κόντογλου την Εκκλησία μας.
Ως συνέπεια των παραπάνω η ΝΙΚΗ κρατάει αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές αξίες.

Μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση του αποτελέσματος;

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η εκτίμηση του αποτελέσματος. Η αποδοχή των ανθρώπων που ερχόμαστε σε επαφή είναι συγκινητική και σίγουρα δεν είναι τυχαία.

Οι άνθρωποι της ΝΙΚΗΣ εδώ και 4 έτη έχουν καταβάλει προσπάθειες να οργανώσουν και να εξασφαλίσουν πρωτίστως ποιοτικά, την στελέχωση του κινήματος σε όλη την Ελλάδα. Η ποιοτική διαφορά καθαρών προσώπων χαίρει άκρας διεισδυτικότητας στον ήδη απογοητευμένο κόσμο. Εκτιμώ πως η ΝΙΚΗ, θα είναι η ευχάριστη έκπληξη το βράδυ της Κυριακής.
Το μήνυμα ελπίδας και ενότητας όλων των καλοπροαίρετων Ελλήνων, οι οποίοι αντιστέκονται στην ξενόφερτη υποκουλτούρα της νέας τάξης, με τη βοήθεια του Θεού, θα φτάσει παντού.
Εμείς υποσχόμαστε ότι δεν θα προδώσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία ανίερη συμμαχία. Θα είμαστε εκεί μέχρι να φύγει το «ψευτορωμαίϊκο» και να έρθει το «ρωμαίικο».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement