Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Μία μικρή πρώτη σύγκριση Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου

Published

on

 

Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε μία μικρή σύγκριση ανάμεσα στις δύο υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα εντοπίσουμε από τη μία πλευρά την πιο νέα και πιο όμορφη Έφη Αχτσιόγλου και από την άλλη, τον πιο μεγάλο σε ηλικία με το φλεγματικό χιούμορ, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Γιατί και η «εικόνα» κάθε ανθρώπου, όπως και η προσωπικότητά του, μετράνε.

Επίσης όμως, εύκολα αντιλαμβάνονται όλοι ότι από τη μία πλευρά έχουμε μία υποψήφια που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι με τους πολλούς» (προσπαθώντας να προσπεράσει τα σύνορα μεταξύ κέντρου – κεντροαριστεράς – αριστεράς) και από την άλλη, έναν υποψήφιο που ξεκάθαρα λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κόμμα της αριστεράς. Κατά συνέπεια, μεταξύ τους υπάρχει ήδη μία ακόμα πολύ ευδιάκριτη διαφορά. Διαφορά ιδεολογική, ίσως και στρατηγικής.

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για δύο από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα για δύο στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα που τελικά, υπηρέτησαν το τρίτο μνημόνιο και συνέβαλλαν ώστε να ξεφύγει το κόμμα από εκείνη την εξαιρετικά δύσκολη εποχή των «εμπρός – πίσω» και της δήθεν «περήφανης διαπραγμάτευσης» που κατέληξε στο δημοψήφισμα και έφερε την ίδια τη χώρα ένα βήμα από τον γκρεμό. Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος ή Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου, κλήθηκαν να «μαζέψουν τα απόνερα» και ο καθένας, από την δική του πλευρά, τα κατάφερε. Το υπουργείο Οικονομικών όταν ανέλαβε ο Τσακαλώτος ήταν η πιο μεγάλη «ηλεκτρική καρέκλα». Και το υπουργείο Εργασίας όμως, της Έφης Αχτσιόγλου, ήταν ένα υπουργείο με… «πολύ ξύλο», στις δύσκολες μνημονιακές εποχές.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement