Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Για το μέλλον που μάς περιμένει  

Published

on

 

 

Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την τεχνητή νοημοσύνη να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το 2ο Συνέδριο IMPACT 2023, με θέμα «Υποδομές και Ενίσχυση Καινοτομίας», που συνδιοργανώνουν η «Γνώμη», το ΙΤΥ-Ε και ο ΣΤΕΔΕ, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να δώσει το δικό του, ξεχωριστό, στίγμα.

Στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών – Εκδόσεων, σήμερα και αύριο, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν με  εκλαϊκευμένο τρόπο, με τις εισηγήσεις τους, το μέλλον που έρχεται, το μέλλον που μάς περιμένει και ήδη είναι «παρών», το αύριο που μάς ανήκει, υπό την προϋπόθεση ότι θα το κερδίσουμε. Και για να το κερδίσουμε θα πρέπει αρχικά να γνωριστούμε και να εξοικειωθούμε μαζί του, ώστε στη συνέχεια να το αγκαλιάσουμε, να το κάνουμε δικό μας.

Η ενίσχυση της καινοτομίας, που εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο, η ανταγωνιστική βιωσιμότητα, αλλά και οι «έξυπνες» πόλεις, δεν είναι γενικές και αόριστες έννοιες. Είναι παράμετροι του 21ου αιώνα, του οποίου τείνουμε να διανύσουμε το πρώτο τέταρτο, άμεσα συνυφασμένες με την οικονομία, την καθημερινότητα μας.

Ενδεχομένως δεν τις έχουμε κατανοήσει, δεν τις έχουμε εμπεδώσει ως μια απτή πραγματικότητα, που είναι ήδη εδώ και θα πρέπει να προσεγγίσουμε, προκειμένου να επωφεληθούμε τα μέγιστα από την αξιοποίηση τους.

Το δεύτερο Συνέδριο IMPACT 2023 έρχεται να δώσει το σχετικό ερέθισμα, το απαιτούμενο κίνητρο, μια ευκαιρία για να εναρμονιστούμε με το πνεύμα της εποχής μας και να προσαρμοστούμε πιο εύκολα, αργά ή γρήγορα, σ’ αυτό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement