Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: H «κόλαση» πίσω από τα φώτα

Published

on

Χρήμα, φήμη, ταλέντο…

Ο κόσμος μοιάζει να είναι «παράδεισος» για κάποιους ανθρώπους και πολλοί άλλοι τους θεωρούν «ευλογημένους». Στην πραγματικότητα όμως, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας κρύβεται μία «κόλαση» για τους ίδιους, ένα διαρκές μαρτύριο.

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ έφυγε από τη ζωή στα 56 χρόνια της, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος της λάμψης δεν είναι πάντοτε τόσο λαμπερός.

Τη γνωρίσαμε στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990 ως μία θεία φωνή και μία παρουσία που αν μη τι άλλο, έδειχνε την αντισυμβατική της προσωπικότητα. Όλοι υποκλίθηκαν στο ταλέντο της που ξεχείλιζε. Το «Nothing compares 2U» έγινε μία τεράστια παγκόσμια επιτυχία και ταυτόχρονα, ένα από εκείνα τα διαχρονικά τραγούδια που «δένονται» απόλυτα με τον ερμηνευτή τους.

Κι όμως… Aυτή η καταπληκτική φωνή είχε ένα θλιβερό παρελθόν και έμελλε να έχει ένα ακόμα πιο θλιβερό μέλλον. Παιδί μίας προβληματικής οικογένειας από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας πέρασε 1,5 χρόνο σε κάτι σαν αναμορφωτήριο και στη διάρκεια της καριέρας της προκάλεσε πολλά επεισόδια και πολλές αντιδράσεις. Η άρνησή της να τραγουδήσει σε συναυλία στις ΗΠΑ επειδή νωρίτερα έπαιξε ο εθνικός ύμνος της χώρας και το σκίσιμο της φωτογραφίας του Πάπα Ιωάννη-Παύλου σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, ήταν μόνο μερικά από αυτά. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και το 2007 είπε ότι έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή που της προκαλούσε βίαια ξεσπάσματα. Επίσης, έπασχε από αγοραφοβία και σε ένα tweet ζητούσε από τον κόσμο να τη βοηθήσει, καθώς έλεγε πως πεθαίνει από την πείνα. Το 1999 έκανε εμφανίσεις ως ιέρεια της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το 2018 ασπάστηκε τον Ισλαμισμό. Η μεγάλη κατάρρευση ήρθε όμως το 2022, όταν ένα από τα παιδιά της έβαλε τέλος στη ζωή του. Απείλησε πως θα βάλει και αυτή τέλος στη ζωή της, με αποτέλεσμα να μπει σε κλινική για την ασφάλειά της.

Τελικά, μία εβδομάδα μετά το τελευταίο της tweet για τον γιο της, στο οποίο ανέφερε πόσο της λείπει, έμελλε να φύγει και αυτή από τη ζωή. Κρίμα! Όμως, μία ταλαιπωρημένη ψυχή, ίσως τελικά ηρέμησε αφού για τη Σινέντ Ο’ Κόνορ «κόλαση» ήταν μάλλον αυτός ο κόσμος…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement