Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ποτέ δεν θα πειστούν όλοι για όλα

Published

on

 

 

Η Ελλάδα καίγεται, η ακρίβεια «δαγκώνει», πλήθος ζητημάτων παραμένουν ανοικτά και ζητούν απαντήσεις, αλλά την ίδια ώρα, αρκετοί συμπολίτες μας αγωνιούν για τις νέες ταυτότητες και τρέχουν να προλάβουν για να γλιτώσουν το «τσιπ του σατανά».

Ελλάδα του 2023…

Μια Ελλάδα όπου ο καθένας έχει «έξυπνο» κινητό, κάποιο λογαριασμό ή κάποια κάρτα σε τράπεζα, έχει λογαριασμό στα social media, αλλά ανησυχεί για το τσιπ της ταυτότητας!

Παράνοια; Μπορεί κάποιος να το πει κι έτσι.

Γιατί σε μία εποχή που είμαστε «φακελωμένοι» από παντού, που όλοι μπορούν να γνωρίζουν ακόμα και πόσες τουαλέτες έχουν τα σπίτια μας, μοιάζει παράδοξο να εκφράζεται ανησυχία για τις νέες ταυτότητες που στο κάτω – κάτω, υπάρχουν εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη.

Εν πάση περιπτώσει όμως, αρκεί να σκεφθεί κάποιος ότι και αυτός ο «θόρυβος» για τις νέες ταυτότητες, βασικά μέσω των social media διακινείται και προάγεται για να κατανοήσει πώς είναι λογικό κάποιοι πολίτες να πέφτουν σε «παγίδες» ή μέσα στην άγνοιά τους, να σκέφτονται και να φαντάζονται διάφορα.

Σάμπως είναι η πρώτη θεωρία συνωμοσίας που αντιμετωπίζουμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια; Ας θυμηθούμε τι έγινε πριν από λίγο καιρό με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Ή τι έγινε την εποχή της οικονομικής κρίσης, τότε που κάποιοι πίστευαν ότι αρκεί να βγούμε από το ευρώ και να αρχίσουμε να τυπώνουμε δραχμές για να είναι όλα καλά.

Πάντα θα βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε θεωρίες και μπροστά σε αρνητές.

Και ναι, ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει πώς θα διαχειριστεί τον εαυτό του.

Την ίδια ώρα όμως και τα κράτη, οι οργανωμένες κοινωνίες, έχουν δικαίωμα να προχωρούν προς τα εμπρός. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν θα πειστούν όλοι για όλα. Ακόμα και μπροστά στη φωτιά, που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ως καταστροφή, υπάρχουν κάποιοι που την αντιλαμβάνονται ως «αναγκαία αναγέννηση»!

Ροή ειδήσεων

Advertisement